spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Tag Heksen Tilbage - UDSOLGT

Afholdt event

Tag Heksen Tilbage - UDSOLGT

Fra DKK 70,00

Sted

Dato

03 maj 2022 kl. 19:00 - 14 jun 2022 kl. 21:30

Beskrivelse

Tag Heksen Tilbage er en workshoprække over 4 aftener, hvor vi genopliver heksens visdom og sætter heksen fri fra sit negative omdømme. Vi dykker ned i heksens historie og prøver kræfter med forskelligt håndværk. Hver aften er sammensat af et praktisk og et teoretisk element - vi skal lave blomstertryk, salver, male og lave ritualer. Samtidig lærer vi om historien og kulturen, som har forbundet heksen med ondskab, og sætter heksen fri. Heksen har meget at bidrage med i vores moderne liv: Heksen inspirerer os til at genopdage naturens muligheder og bruge den mere bæredygtigt - og måske kommer vi i kontakt med skjulte sider af os selv i heksens spejl!  

Hver workshop begynder med en cirkel, hvor vi taler sammen om dagens emne.  

MÅLGRUPPE: 16+

PRISER:

Tilbudspris: Alle 4 aftener for 200 kr. (Svarende til 50 kr. pr. workshop)

Pris for én workshop: 70 kr.

TIDSRUM: 19-21:30 på tirsdage. 

UNDERVISER: 

Ingeborg Elisabeth Vind - Uddannet Steiner pædagog, har tidligere undervist i workshoppen på Vestjyllands Højskole. Har et bredt kendskab til hekseriets historie, urter og naturmedicin mm. 

Kontakt Ingeborg på mail: Ingeborg.eva@gmail.com 

WORKSHOPS:

3/5/2022 - 1. Workshop - Heksehammeren 

Teoretisk indslag: Introduktion til heksefeberens historie. Vi hører om udgivelsen af bogen “Heksehammeren” i 1487, og om hvordan et kvindefjendtligt livssyn spredte sig ud over Europa. Vi sætter fokus på dæmoniseringen af heksen og kvinden mere generelt, som fandt sted i denne periode, og hvordan det har gjort heksen til en ‘ond’ figur.  

Kreativt indslag: Vi skal hamre tilbage! Vi lærer Hapa Zome-teknikken og laver tryk på bomuld med blomster og planter. (Tagterrassen) 


17/5/2022 - 2. Workshop – Omsorg og modstand  

Teoretisk indslag: Et vigtigt aspekt af heksen, er en forståelse af heksen som healer: Urtekyndig og med viden og evner inden for helbredelse, omsorg og pleje. Vi skal lære om urtemedicin og alternativ medicin, og den rolle, som den har spillet før i tiden og nu. Interessen for alternativ medicin er vokset, og samtidigt er vores sundhedssystem under øget pres. Heksen har også repræsenteret jordemoderfaget, og vi ønsker at give plejefagene en oprejsning på denne workshop. Vi må erkende vigtigheden af fagene i vores samtid! Vi skal lære at omsætte urtekyndighed i praksis ved at lave plejende salver.  

Kreativt indslag: Vi laver salver med helende urter og lærer om, hvordan man kan bruge forskellige urter (også dem fra lokalområdet i Vanløse) i praksis i forskellige sammenhænge. 


31/5/2022 - 3. Workshop - Det cykliske livssyn 

Teoretisk indslag: Vi lever i et samfund, som er præget af travle kalendere og en lineær tidsforståelse, hvor idealet er at få noget fra hånden og få det maksimale ud af tiden. Denne tidsforståelse er dog i høj grad bundet op på den vestlige, kapitalistiske verden - så hvordan kan man ellers anskue tiden og kalenderen? En mere naturinspireret og bæredygtig måde er at anskue den som cyklisk - ligesom i naturen og i vores kroppe er der nemlig mange ting, som gentager sig - derfor skal vi lave årshjul og cyklushjul, som eksempel på det.   

Kreativt indslag: Vi laver et årshjul (eller lignende cyklushjul) med tegning, maleri og collage. 


14/6/2022 - 4. Workshop - Ritual og ceremoni 

Teoretisk indslag: Sankt Hans eller Sommersolhverv? Hvad er historien bag ritualet, som vi kender det, og hvorfor er der så meget kraft i fælles traditioner og højtider som Sankt Hans? Og hvorfor brænder vi stadig hestefigurer af? Vi kaster et kritisk blik på Sankthansaften, og diskuterer hvordan man alternativt kan fejre aftenen! Hvorfor er det for eksempel ikke en fejring af naturen og årsskiftet, som er i fokus, på en aften der markerer sommersolhverv?  

Kreativt indslag: Vi genskaber vores egen ceremoni med bål og sang. Vi skal filosofere, meditere og fejre en aften i heksens tegn.  

Lokation

Kulturstationen Vanløse Kulturstationen Vanløse, Kulturhus og borgerservice, 2720 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .