Det er en god idé at have en fotograf på selve stedet for dit arrangement. Et billede kan konvertere tusindevis af mennesker til eventdeltagere – eller hvordan er det nu, at det gamle ordsprog lyder.
Du kan beskrive begivenheden i så mange detaljer, som du vil, men intet slår fotografiske beviser for, hvor fantastisk dit event var. Men hvordan finder du den rette eventfotograf til dine behov?
Denne artikel vil gennemgå …
- Hvorfor har du brug for en begivenhedsfotograf
- De forskellige slags eventfotografer
- Hvor mange penge du skal sige farvel til
- Hvordan du vurderer, om en fotograf er god nok eller ej
- Hvor finder du de bedste eventfotografer
- Sådan kommunikerer og arbejder du med dem
Billeder, eller er det aldrig sket!
Billetto er en billetplatform, der hjælper dig med at administrere, promovere og afholde events. Opret en eventside og begynd at sælge billetter på 5 minutter.
OPRET EVENT >>
1. Derfor du har brug for en eventfotograf
Der er gode grunde til, at en fotograf er en god investering til din begivenhed. Det mest oplagte er, at du kan dele magiske øjeblikke med dine gæster bagefter.
Men der er også en mere praktisk årsag til det: Eventbilleder er gode til marketing. Intet vil hjælpe med at sælge dit arrangement som billeder eller videoer af mennesker, der har det sjovt.
Du kan bruge billederne fra din begivenhed i dine nyhedsbreve, på dine sociale medier, og selv til dine trykte marketingsting som plakater, flyers, bannere osv.
Tip: Læs vores vejledninger til, hvordan du markedsfører din begivenhed på Facebook og Twitter for at se, hvordan du kan bruge dine eventbilleder.
2. De forskellige typer eventfotografer
Fotografering handler ikke kun om at vide, hvordan man bruger et kamera. Fotografer specialiserer sig inden for forskellige områder ligesom enhver anden profession. Du skal bruge den rigtige type til din begivenhed.
Her er nogle af de forskellige typer fotografer, du kommer til at støde på:
- Bryllupsfotografer
- Firmafotografer
- Madfotografer
- Sportsfotografer
De fleste fotografer kan tage flotte billeder. Men hvis du ønsker at få det meste ud af pengene, skal du vælge en fotograf, der specialiserer sig i din type begivenhed.
Tip: Kig på fotografens hjemmeside for at se, hvilke typer arrangementer de specialiserer sig i.
3. Hvor meget koster en eventfotograf?
Professionelle i verdensklasse kommer med en pris i verdensklasse, så overvej prisen, før du dykker hovedkuls ned og ansætter af en begivenhedsfotograf.
Hvad er dit budget?
Dit eventbudget er den første ting, du bør overveje, inden du går i gang med at finde en eventfotograf. En god fotograf kan nemt opkræve 10.000 kr. for en dags arbejde.
Hvis dit budget ikke er for stort, kan det være bedre at lede efter andre løsninger. Kender du nogen i din sociale cirkel, der kunne give dig vennepris på eventfotografering?
Tip:Læs vores guide til, hvordan du planlægger og administrerer dit begivenhedsbudget.
Få tilbud fra flere fotografer
Selvom god fotografering nok tager mere i løn, skal du stadig tage tid til at kigge dig godt omkring. Spørg hver enkelt fotograf om et tilbud, og sammenlign derefter det med de andre.

Du bør inkludere så mange detaljer som muligt, når du beder om et tilbud, såsom:
- Hvor længe du har brug for fotografen
- Hvor begivenheden vil finde sted
- Hvordan lysforholdene vil være
- Hvor mange billeder du har brug for
- Hvilken slags billeder du gerne vil have
- Hvordan du planlægger at bruge billederne
Sørg for at du ved, om de tager penge for hver time eller pr. event. De kan også have brug for specielt udstyr eller en assistent, hvilket kan øge prisen.
Tip: Denne vejledning giver en god ide omprisintervallet for eventfotografer g andre ting, du måske vil tage højde for.
4. Sådan vurderer du eventfotografer
Det er altid en god idé at foretage grundig undersøgelser, inden du bruger penge. Fotografer er ingen undtagelse fra denne regel. Lad os gå igennem nogle af indikatorerne for en god eventfotograf.
Kommunikation
Se på de kommunikationskanaler, du kan fange fotografen på. Har de en hjemmeside? E-mail? Telefon? Sociale medier? Jo flere muligheder du har for at fange dem, desto bedre.
Portefølje
Tjek deres portefølje for at måle kvaliteten af deres arbejde. Fokusér på de eksempler, der er relevante for din begivenhed. Se også på, hvor mange begivenheder de har været med til tidligere.
Anmeldelser og referencer
Online anmeldelser og personlige referencer er måske den bedste måde at evaluere en eventfotograf på. Tag dig tid til at undersøge eventuelle negative anmeldelser – de kan bare være vanskelige kunder.
Tip: Hvis du virkelig vil gå ned i detaljerne, så kig på denne fotograferingsevalueringsformular for at se nogle af kriterierne for en god portefølje.
5. Hvor finder man eventfotografer
Det helt store spørgsmål er: Hvor finder du eventfotografer? Heldigvis hænger de ud på samme sted som de fleste andre freelance-folk: online.
Freelance-hjemmesider
Et godt sted at starte din søgning er på en af de mange freelance sider med jobs rundt om på nettet.
Her er nogle af de mest fremtrædende:
Fotobureauer
Hvis du ikke er villig til at risikere at tage en freelance-eventfotograf, så er der dedikerede agenturer, der har de bedste fotografer til rådighed.

Her er en håndfuld til at komme i gang:
- Racoon Event Photography
- Event Photos
- London Event Photography
- Add To Event
- The Photo Team
- Splento
- My Event Photo
- Event Photography Society
6. Sådan arbejder du med eventfotografer
Når du har fundet frem til et par gode fotografer, er det tid til at diskutere det deltajerne af eventet. Nedenfor er nogle af de samtaleemner, du bør have med dine kandidater.
Administrér forventninger
Både du og dine eventfotografer skal klargøre hinandens forventninger helt fra starten. På den måde har I begge bedre mulighed for at planlægge arrangementet og evaluere det efterfølgende.
Her er nogle af de ting, du bør diskutere, før du ansætter fotografen:
- Hvad er de nøjagtige ting, som er inkluderet i prisen?
- Hvor ofte vil I kunne snakke med hinanden?
- Hvad skal fotografen (og assistenten) have på af tøj under arrangementet?
- Hvornår skal de være på stedet?
- Er der særlige øjeblikke, de absolut skal dække?
- Hvordan og hvornår vil du modtage fotos og/eller video?
- Har du eksklusive og ubegrænsede rettigheder til billederne?
Det er en god idé at lave en tjekliste over alle de spørgsmål, du har til fotografen, før du underskriver en kontrakt og begynder at arbejde sammen.
Diskutér udstyr
Medmindre du selv er en fotograf, er der en god chance for, at du ikke er bekendt med udstyret. Men det kan ikke skade at spørge, om de har alt, hvad de behøver for at fange de rigtige øjeblikke.

Fotografer vil typisk have specielt udstyr til at arbejde i svag belysning. De skal også have specialiserede kameraer til at fange genstande eller personer, der bevæger sig med høje hastigheder.
Tjek deres forsikring
Alt kan ske undet et event. Især hvis det er actionfyldt, eller der er alkohol involveret. Sørg for, at din eventfotograf har den rette forsikring til deres udstyr.
Billetto er en billetplatform, der hjælper dig med at administrere, promovere og afholde events. Opret en eventside og begynd at sælge billetter på 5 minutter.
OPRET EVENT >>
Sig appelsin!
Ansættelse af en eventfotograf kræver lige så meget research og opmærksomhed vedrørende detaljer som ethvert andet medlem af dit eventhold. Sørg for, at du er fuldstændig sikret, før du underskriver en kontrakt.
Det er også bedst at informere dine eventdeltagere (såvel alle talere og entertainere) om, at der kommer til at være billeder. Og det skader heller ikke at fortælle dem, hvordan du har tænkt dig at bruge billederne.
Held og lykke!
Skriv et svar