Log ind / Opret

AHA! Mal med data

25 mar 2017 kl. 13:00 - 17:00

Absalon, Sønder Blvd. 73, 1720 København V


Introduktion til kreativ kodning på nettet. Lær hvordan man skaber interaktive eksperimenterende websider, med fokus på interaktivt databaseret grafik. Vi skifter fra Processing til javascript-versionen P5.js, så alle vores eksperimenter virker direkte i en webbrowser, og dermed kan lægges på nettet. Vi vil også inddrage data fra eksterne kilder, så vores værker eksempelvis kan reagere på:

Vejr-data: vindretning, temperatur, nedbør etc

Offentligt data fra Københavns Kommune om offentlige toiletter, trafikforhold etc

Aktiekurser

Fokus ligger på det kreative og det visuelle - ikke på det at kode som et mål i sig selv. Vi er ikke interesseret i at skrive perfekt kode, men derimod i, hvordan vi gennem kode kan bruge datasæt til at skabe interaktive datavisualiseringer og andre flotte, sjove eller tankevækkende værker. Vi går eksplorativt til værks, og der er ingen rigtige eller forkerte løsninger.

PROGRAM

▼Introduktion til konkret og abstrakt data visualisering. Hvad er interessante eksempler på kunstneriske datavisualiseringer, og hvordan spiller forskellige datakilder og teknikker til visualiseringer sammen?

▼Introduktion til p5.js og kodning til web. Hvad er forskellene og lighederne på p5.js og Processing?

▼Introduktion til datakilder: Hvilke datasæt er tilgængelige, og hvordan tilgår vi de enkelte elementer?

▼Fælles kodning: Vi gennemgår en række eksempler på anvendelige teknikker inden for data-visualiseringer med p5.js, fra konkrete visualiseringer til mere abstrakte data-malerier. Dermed har alle et fleksibel og fungerende udgangspunkt, de kan arbejde ud fra.

▼Selvstændigt arbejde med hjælp og feedback fra undervisere.

▼Opsamling og mini-fernisering.

FORUDSÆTNINGER

For at deltage i dette kursus forudsættes det, at den tilmeldte har en basal forståelse for programmering, og har en god idé om, hvad variable, loops og if-statements går ud på. Denne viden kan komme fra et indledende kursus i programmering på gymnasiet/universitetet, eller ved at have deltaget i et af Absalons indledende kurser med titlen “Mal med kodning”. Det er også muligt selv at opnå disse færdigheder ved at læse i bogen Getting Started With Processing (https://www.amazon.com/gp/product/1457187086/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=1457187086&linkCode=as2&tag=processing09-20&linkId=JEJC22CTQ5ZF4ZYO), læse tutorials på Processings hjemmeside , se et par af Daniel Shiffmans videoer om Processing (https://www.youtube.com/user/shiffman/playlists?shelf_id=2&view=50&sort=dd), lære gennem Fun Programming (http://funprogramming.org/) eller på anden vis.

PRAKTISK

Medbring bærbar computer (Windows, Mac eller Linux). Installer p5js editor, eller hvis erfaring med anden editor (fx Sublime, Brackets eller lignende).

Workshoppen er 4 timer lang og koster 150 kroner.

Hvis du har lyst til at gå på opdagelse inden workshoppen, kan du se eksempler på mindre værker skabt i Processing og p5.js på https://www.openprocessing.org

UNDERVISERE

Andreas Refsgaard (https://andreasrefsgaard.dk/) er interaktionsdesigner og kreativ programmør fra København. Cand.it fra ITU i 2014 og interaktionsdesigner fra CIID i 2015. Har udstillet interaktive installationer til bl.a. Trailerpark Festival (DK), New York Design Week (US), Ars Electronica (AU) og Playful Arts Festival (NL).

Lasse Korsgaard (http://lassekorsgaard.com/) er interaktionsdesigner og kreativ programmør fra Aarhus. Uddannet fra Hyper Island 2010 og senest interaktionsdesigner fra CIID i 2013. Lasse har de sidste 8 år arbejdet som med kreativ programming for amerikanske, tyske og danske bureauer, og udstillet værker i England og USA.

Tilsammen har Lasse og Andreas det kreative studio Stoj.io (http://stoj.io/)

Du kan følge dem på Facebook (Støj), Instagram (https://www.instagram.com/stoj.io/) og Twitter (https://twitter.com/stoj_io).

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Mal med data er en del af AHA! i Absalon.

AHA! er en platform for nysgerrighed, forundring, kreativitet og eksperimentering. AHA! er den udefinerbare størrelse, som er svær at blive klog på, men samtidig gør dig klogere. AHA! kan udvide, udfordre eller berige dit perspektiv på verden. Du kan opleve AHA! gennem workshops og hold i Absalon.

AHA! MAL_MED_DATA

Salg lukket