"Alle 29"-En hyldest til Robert Johnson - koncerten er en del af Cph. Blues Festival

26 okt 2018 kl. 20:00 - 22:00

Holmbladsgade 71, 2300 København


Prismen har fødselsdag i denne måned og vi fejrer det ved at holde en koncert med seks af Danmarks gennem tiderne bedste blues-musikere. De kommer og fortolker de 29 sange, som Delta Blues kongen Robert Johnson nåede at indspille i sit korte liv, og du kan være med til denne unik oplevelse!

Pris i døren: 160kr

Om Robert Johnson

Robert Johnson, 8/5-1911-16/8-1938, var en amerikansk blues musiker, som har inspireret utallige blues- og rockguitarister på international plan. Selve Eric Clapton har betegnet ham som "den vigtigste bluesmusiker, der nogensinde har levet". Med udgangspunkt i de 29 sange, han indspillede, anses Robert Johnson for at have opfundet en væsentlig del af de guitarriffs, som bluesmusikerne stadig bygger videre på. 

Johnsons lidelsesfulde, mangelfuldt dokumenterede karriere og død som 27-årig har affødt mange myter om ham, bl.a., at han solgte sin sjæl til djævelen for at opnå bedre færdighed som guitarist. Teksterne på Me and the devil blues og Cross Road Blues har bidraget til denne myte.

Om orkestret 

Seks af Danmarks fremmeste blues-musikere har fundet sammen for at hylde R. Johnson ved at fortolke alle hans 29 skelsættende sange.

NISSE THORBJØRN - voc/guit/bluesharp - er måske mest kendt med sit orkester Copenhagen Slim Band og for sit samarbejde med John Primer og Lurrie Bell som han spillede med i Chicago første gang i 2003, det er også herfra at han fik tilnavnet “Copenhagen Slim”.
Nisse Thorbjørn slog for alvor sit navn fast i 2009 med udgivelsen af “CPH Slim”, hvor hans samarbejde med bla. Peter Thorup og Kira Skov blev tildelt 4 Hjerter i Politiken.
Nisse Thorbjørn modtog prisen “Årets Danske Bluesnavn” i 2009.

RICHARD FARRELL - voc - er sanger og sangskriver og står bag album'et "Trainman Blues" der vandt DMA'en for årets bedste blues album. Han bor i København men stammer fra Irland. Richard er klassisk uddannet og det høres og samtidig kan man tydeligt høre den Irske folkemusik i hans udtryk hvilket giver en helt speciel sound til hans musik. Richard og Laust Krudtmejer er kernen bag "Trainman blues" der også tog første pladsen i  "The Danish Blueschallenge " 2018.

KENN LENDING - voc/guit - er bedst kendt i spidsen for sit super funky blues band. Men i mange år har han også dyrket sin akustiske guitar, på landets mere intime musiksteder. Samarbejdet med den legendariske bluesmand Champion Jack Dupree og deres fælles 1000 koncerter sammen var det der for alvor etablerede ham som en internationalt anerkendt fortolker af afroamerikansk Blues.
Kenn Lending modtog Copenhagen Blues Festivals Jubilæumspris i 2005.

RONNI BOYSEN - voc/guit - er en kendt og respekteret bluesguitarist, også langt ud over landets grænser, og har modtaget flere priser.Ronni Boysen  har spillet med adskillige internationale navne, som: James Harman Band, og Mud Morganfield
(Son of Muddy Waters), Gary Primich, Lazy Lester og mange mange flere. Ronni Boysen vandt prisen som årets danske bluesnavn i 2013. KNUT HENRIKSEN - bas - kommer lige fra tour med selveste C.W.Jørgensen men har også spillet med en masse andre store danske navne igennem tiderne og var blandt andet en del af "Den benhårde Trio" der stod bag Peter Thorup. ASMUS JENSEN - trommer - er en fremragende trommeslager der snart i en levealder har beskæftiget sig med og gjort sig til specialist indenfor bluesmusikken, han bliver flittigt brugt i diverse orkestre i norden.

Koncerten er en del af Copenhagen Blues Festival 2018.

Døren åbner kl. 19.

Billet

Salg lukket