Backstage: Besøg Utzons Romerhuse i Helsingør

24 feb 2019 kl. 13:00 - 15:00

Mødested/parkering, Carl Plougs Vej 41, 3000 Helsingør


Romerhusene i Helsingør er tegnet af den verdenskendte danske arkitekt Jørn Utzon og blev opført i årene 1957-1960. I dag bliver husene brugt til beboelse. Nu får du mulighed for opleve dem tæt på, med et besøg backstage med Dansk Arkitektur Center (DAC).

Bebyggelsen mellem Kingos vej, Carl Plougs Vej, Gurrevej og Montebello i Helsingør, blev oprindelig opført under navnet Kingohusene, da bygherren var Andelsboligforeningen Kingo. Området blev i folkemunde omdøbt til Romerhusene, da husenes udformning kan minde om gammel romersk byggeskik. Arkitekt Jørn Utzon opførte Romerhusene i årene fra 1957 til 1960, og bebyggelsen består af 60 gårdhavehuse på 100m2 i et landskab med bakker, sø og eng. 

Husene var nyskabende i sin samtid og blev anset for at være udtryk for fremtidens boligform. De skabte mode, og i de følgende år indgik atriumhuse i mange nye bebyggelser. I dag bliver de også anset som et foregangseksempel på tæt-lave boligbebyggelser. 


Det praktiske
:

  •   Turen tager 1,5 time, hvor vi går rundt i kvarteret til Romerhusene og besøger et af husene. 
  •   Husk at tjekke vejrudsigten og medbring tøj efter vejret 

 

 

Baggrund for turen 

Turen er en del af DACs store efterårsudstillinger ’Designed by Danes’, der i to udstillinger sætter spot på to af de største ikoner i arkitektur- og designverdenen: Jørn Utzon og Ove Arup. I ’Jørn Utzon – Horisont’ fejrer vi den danske stjernearkitekt med en soloudstilling, der viser hans mange rejser og den nysgerrighed for fremmede kulturer, der prægede hans vidunderlige ikoniske arkitektur. Her kan du blandt meget andet opleve modeller af Romerhusene. 

Besøg udstillingen Horisont i DAC fra den 7. november 2018 – 3. marts 2019.

Billet til Backstage: Omvisning i og omkring Utzons Romerhuse

DKK 140,00 + DKK 6,00 gebyr