CTM & PHONO present: Berlin Current

22 okt 2015 kl. 21:00 - 24 okt 2015 kl. 05:00

Jazzhouse, Niels Hemmingsens Gade 10, 1153 København


Tag et dyk ned i Berlins mangfoldige elektroniske musikscene, når Jazzhouse i samarbejde med CTM Festival, PHONO Festival og Goethe Institut Dänemark præsenterer Berlin Current, hvor man over to aftener i oktober kan opleve i alt otte vigtige Berlin-baserede kunstnere.

Den metaforiske beskrivelse af Tysklands reelle, kulturelle og historiske hovedstad Berlin som en by i rivende udvikling har aldrig været mere aktuel. Mens Murens fald indvarslede begyndelsen på en omvæltende og endnu ufærdig helingsproces, åbnede fraværet af den symboltunge inddæmning samtidig op for tilkomsten af alskens musikalske strømninger. Især den på daværende tidspunkt stadig primært amerikanske house- og techno-musik fandt hurtigt fodfæste i den nedbrudte tyske undergrund – ikke mindst takket være de senere så legendariske ikoner som pladebutikken Hard Wax og klubben og pladeselskabet Tresor og deres selvetablerede forbindelser hinsides Atlanten.

I dag er de to elektroniske genrer snart sagt hvermandseje og har spredt sig som elementer i et bredt spektrum af hoved- og undergenrer og sågar i den traditionelt lyttervenlige popmusik. Lyden af Berlin er altså på én og samme tid utroligt nærværende og ufatteligt svær at definere, ikke mindst i kraft af den stadig stigende tilstrømning af kunstnere og udtryk, der ser ud til konstant at vælte ind over byens bredder.

Det er afsættet for den Berlin-baserede musikfestival CTM Festivals nyeste satsning med det sigende navn Berlin Current. Siden sin begyndelse i sommeren 2013 har projektet gennem en række samarbejder med veletablerede spillesteder og festivaler forsøgt at afdække og fremvise, hvad den nutidige lyd af byen helt præcis er for en mangeartet størrelse. Nu er turen så kommet til København og Jazzhouse. I samarbejde med den odenseanske musikfestival, PHONO Festival og Goethe Institut Dänemark, har CTM medkurateret to aftener med i alt otte elektroniske kunstnere fra Berlin Currents omfangsrige portefølje den 22. og 23. oktober.

Showstart hver dag kl. 21.00. Dørene åbner kl. 20.00.

Billetpris er incl. gebyr.

Line-up:

Torsdag 22/10

Kuedo
J.G. Biberkopf
Phoebe Kiddo
Amnesia Scanner
+ PHONO DJs

Fredag 23/10

Miles
Rabih Beaini & Daniele De Santis
OAKE
Kathy Alberici
+ PHONO DJs

Billet torsdag 22/10

Salg lukket


Billet fredag 23/10

Salg lukket


Partoutbillet

Salg lukket