Familien i kunsten: En samtale med Merete Pryds Helle

22 okt 2017 kl. 15:00 - 16:00

SMK – Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København


SMK’s store efterårsudstilling har fokus på familien.

I udstillingen Family Stories præsenterer den anerkendte britiske kunstner Gillian Wearing værker, der fortæller historier om familier, identitet og relationer.

Oplev den prisbelønnede forfatter Merete Pryds Helle i samtale med SMK's direktør Mikkel Bogh, når de taler om familien i kunsten.

"Ingen siger, at vi skal tale om familien, og dog gør vi det ene tiden, næsten på samme måde, som vi taler om vejret. Familien er på godt og ondt uomgængelig for de fleste. Den er eksistentielt grundstof", fortæller Mikkel Bogh.

Merete Pryds Helle er en af dem, der har brugt familien som grundstof i kunsten. Hendes slægtskrønike Folkets skønhed beskriver hendes familiehistorie på Langeland. Romanen vandt De Gyldne Laurbær 2016 og Politikens Litteraturpris 2016.

Pressen om Folkets skønhed:
****** Dagbladenes Bureau
****** Femina
***** Berlingske
***** Ekstra Bladet
"Et hovedværk" Weekendavisen

Foto: Thomas A

Bemærk venligst
Prisen er inklusiv entré.
Det er en god idé at komme i god tid, hvis du skal besøge vores gratis garderobe inden. Større tasker (over 30x30x10cm) må nemlig ikke medbringes på grund af sikkerhedshensyn.
Gratis ledsager-fordelen på årskort gælder kun regulær entré og er undtaget særarrangementer som disse. Husk at medbringe årskort.

I anledning af udstillingen Gillian Wearing – Familiy Stories, inviterer SMK til samtalesaloner, foredrag, familiemiddage, omvisninger og meget mere. Se hele programmet: www.smk.dk/kalender/

Billet: Voksen

Salg lukket


Billet: Ung

Salg lukket


Billet: Årskort

Salg lukket