Foredrag: Kirker i Rom. Evighed og erindring i pavernes by

11 jun 2018 kl. 19:00 - 21:00

Herkules Pavillonen, Georg Brandes Pl. 3, Kongens Have, 1307 København


Mandag d. 11 juni 2018 slår vi dørene op for endnu et foredrag i Kongens Have i København. Hovedtemaet er Kirker i Rom. Evighed og erindring i pavernes by.

Rom er utænkelig uden sine kirker, der ligger spredt ud over byen i vekslende stilarter og med forskellig historie. Men alt for ofte fokuserer vores oplevelse som turister blot på det æstetiske, og historien begrænses til en tør rekonstruktion af det forgange.

Andreas Rude foreslår i sin rejsebog Kirker i Rom. Evighed og Erindring i Pavernes By at gå skridtet videre og tillige betragte kirkerne som faste holdepunkter i aktive menigheders liv og som erindringssteder for vildt voksende erfaringer udspændt mellem fortid og nutid. Det er sammenhængen mellem historie og daglig brug, udsmykning og fromhedspraksis, det forvirrende og det forførende, der kan gøre besøget til endnu mere spændende. Men man skal have blik for det, før man kan få del i det.

Andreas Rude er mag.art. i litteraturvidenskab og underviser på Niels Steensens Gymnasium. Han har også skrevet rejsebøger til Paris og New York samt bidraget til Vide Verden-serien fra Aarhus Universitetsforlag.

Læs mere om Kirker i Rom. Evighed og erindring i pavernes by.

Foredraget er med foto og billeder. Undervejs vil man kunne nyde et glas vin og en snack.

Tilmelding kun ved betaling, efter princippet “Først til mølle…”

Kirker i Rom

Salg lukket