Johanniterhjælpens støttekoncert 2015

11 nov 2015 kl. 19:00 - 20:30

Holmens Kirke, Holmens Kanal 21, 1060 København K


Billetter i aftenkasse kr. 150 og kun per MobilePay eller på beløbet

Frédéric Chopin

Barcarolle op. 60 fis-dur
Mazurka op. 63 nr. 2
Scherzo nr. 4 op. 54 e-dur

Pause - der bydes på et glas vin og snacks

Johannes Brahms

Zigeunerlieder op. 103

Xavier Montsalvatge

Madrigal sobre un tema popular


Johanniterhjælpen gennemfører støttekoncert 2015 til fordel for et Tuberkuloseprojekt i "Morgencaféen for Hjemløse" i København. Morgencafé for Hjemløse er et socialpædagogisk tilbud under Fonden Morgencafé for Hjemløse, som anerkender de hjemløse som individer og viser, at de som samfundets dårligst stillede også har værdi.

”Tuberkulose er et stigende problem for gadens folk”, siger Morgencafé for Hjemløses leder Michael Esbensen. "Tuberkulose er ude af kontrol i hovedstadsområdet. Den smitsomme og dødelige infektionssygdom er lige nu mere udbredt blandt hovedstadens hjemløse, end den er i tuberkuloseramte lande som Zambia, Nigeria og Congo. Det viser en stor spytundersøgelse blandt 1200 udsatte borgere i København. Sygdommen breder sig let på grund af gruppens livsstil og forhold. De sidste par år er antallet af smittede steget markant. Morgencafe for Hjemløse samarbejder med Gentofte Sygehus lungemedicinsk afdeling, i Morgencaféens sundhedsrum udtager TB sygeplejerske Nete spytprøver, og der bliver taget ca. 30 prøver pr. besøg. De smittede bliver medicineret via hospitalet, og vi følger op på den daglige medicin udlevering, hospitals tjek osv. Herudover er der halvårlige besøg af TB bussen hos Morgencafeen. I hverdagen er vores mange frivillige læger særlig opmærksomme på symptomer, der indikere eventuel smitte og ved mistanke sikrer vi, at den smittede kommer på Gentofte Hospital til udredning samme dag. Vi er med vores indsats på området med til at nedbringe antallet af smittede blandt de hjemløse og derved med til at begrænse smitten til de øvrige borgere i samfundet. Vi er dybt taknemmelige for Johanniterhjælpens støtte og vil sikre, at den ydede hjælp kommer vore særligt udsatte medborgere til gavn”.

Marianna Shirinyan - Winning five prizes at the 2006 ARD International Music Competition in Munich kickstarted the armenian pianist Marianna Shirinyans international career as soloist and chamber musician and it has developed impressively steadily since. The Association of Danish Music Critics awarded Marianna Shirinyan their Annual Prize in 2009. In 2010 she received Danish Radio's P2 Artist Prize for her contributions to the musical and artistic life in Denmark.

Andrea Pellegrini is one of Denmark’s most sought-after and award-winning mezzosopranos, both in opera and on the concert stage. In 2008 she received the Annual Prize of the Music Critics’ Association of Denmark.

Johanniterhjælpen (CVR-nr. 35191801) er den danske hjælpeforening I Johanniterordenen og forum for ordenens humanitære/karitative arbejde i Danmark. Johanniterhjælpens formål er med udgangspunkt i det kristne livssyn at hjælpe syge og fattige. Dette søges realiseret gennem frivilligt arbejde, økonomisk støtte og udadvendte aktiviteter.Billet

Salg lukket


Donation

Salg lukket