Kabaretforestilling - Vil en kummefryser være noget for mig -

10 mar 2018 kl. 14:30 - 15:45

Café Oasen, Vanløse Kulturstation, Frode Jacobsens Pl. 4, 1. sal, 2720 København


Flittige hænder i Vanløse præsenterer Himmerlands Teaters kabaretforestilling:

Vil en kummefryser være noget for mig ...

eller skal jeg hellere lade mig skille.

Forestillingen tager publikum med tilbage til året 1970 i en brydningstid for den danske husmor. Som noget helt unikt i et teaterstykke er det tidens egen stemme, vi hører - alle tekster er taget direkte fra ugebladet ALT for damerne, mens musikken er nogle af tidens sange og tidens melodier fra bl.a. Lise Reinaus repertoire og Dansktoppen.

Med 1960’ernes stigende velstand flyttede mange familier ud til et nybygget parcelhus i forstaden, hvor drømmen om det gode liv skulle leves ud. Hvad lavede kvinderne egentlig, når manden og børnene så var taget afsted om morgenen? Hvad tænkte de på, når de gik alene derhjemme i de pæne stuer? De havde måske nok fået deres ønsker opfyldt, men hvad med drømmene?

Ugebladet ALT for damerne blev disse forstadskvinders stemme. Artikler og brevkasser handlede om, hvilke statussymboler man burde anskaffe sig, om ægteskabelige kriser, om den uforklarlige søndagsmigræne, hvordan man bliver en sensuel kvinde og charterrejser.

Det er en dejlig musikalsk forestilling, som kommer ind bag facaden på en tid med kvindens begyndende frigørelse og lidt vemodige afsked med de traditionelle roller.

Forestillingen har ikke tidligere været vist i Københavnsområdet.

Medvirkende: Margrethe Manley og Niels Søren Hansen. Kapelmester og arrangør: Niels Søren Hansen. Instruktør: Susanne Sangill. Scenograf: Nick Pedersen. Tekster: Margrethe Manley, Susanne Sangill og ALT for damerne. Producent: Himmerlands Teater. Spilletid 70 minutter uden pause.


Billet

Salg lukket