Log ind / Opret

Lydkunstbiograf & droner - Lysn / Holm & Gram-Hanssen / Meldgaard

08 nov 2016 kl. 19:00 - 23:00

Christianshavns Beboerhus, Dronningensgade 34, 1420 København


På den første af to aftener i Christianshavns Beboerhus, kan du opleve den minimal-psykedeliske berlinertrio Lysn for første gang i København. Music for the inner-space age er deres varemærke, og de præsenterer her Minor Tom For The Starman, dedikeret til David Allen og David Bowie. Samme aften kan du give dig hen til knitrende reallyde og udstrakte synthdroner i biografsalen, hvor kunstnerne Alexander Holm & Felia Gram-Hanssen præsenterer deres værk Folded Earth / Double Exposure. I mellem koncerterne står Anders Lauge Meldgaard (Frisk Frugt) bag DJ-pulten.

Lysn er navnet på trombonisten Hilary Jeffery’s ensemble, som i sine improvisationer dyrker en hypnotisk tilstand af klangdroner og lange repetitive rytmer. Selv præsenterer de sig som et ensemble, der spiller musik for “the inner-space age”.Deres musikalske referencer knytter sig til kunstnere som John Hassel, Don Cherry, Gong, Olivier Messiaen, Matmos, Can, Sun Ra og The Necks. Konceptet er at skabe et særligt rum gennem musikken og samtidig kreere et kropsligt nærvær for publikum. Denne aften spiller de deres nye komposition Minor Tom For The Starman, dedikeret til David Allen og David Bowie. Et værk, der formes af lange meditative droner, der kun lige akkurat er i intonation – inspireret af den indiske vokalgenre Dhrupad, som er klodens ældste og mest raffinerede sakrale sangtradition.

Lysn har siden 2005 optrådt i mange forskellige formationer, som inkluderer alt fra duoer til store orkestralensembler. Ensemblet gør nemlig en stor dyd ud af at udtænke hver koncert som en unik optræden, designet til den specifikke lokation. En Lysn-koncert er derfor aldrig den samme, da de indbyrdes i ensemblet eksperimenterer med både instrumentalsammensætning og nye udgaver af deres musik, spillet på både akustiske og elektroniske instrumenter. Medvirkende denne aften er Hilary Jeffery (trombone, electronics), Alfredo Genovesi (guitar, electronics) og Gianpaolo Peres (vokal).

Lyt i mørket i lydkunstbiografen
Gå samme aften på opdagelse i Christianshavns Beboerhus’ fine biografsal, hvor G((o))ng Tomorrow i samarbejde med Københavns Radiobiograf præsenterer de spirende danske lydkunstnere Alexander Holm og Felia Gram-Hanssen, som spiller deres lydværk Folded Earth / Double Exposure, som de i foråret udgav på kassettebånd. Værket udgøres af to suiter – Exposure I (watercolours) og Exposure II (types of flow) – der er opbygget af knitrende reallyde og udstrakte synthesizerdroner, der danner helt klare billeder på nethinden. Luk øjnene og forsvind ind i lyden af jordens bølgende, brusende elementer. Folded Earth / Double Exposure bliver afspillet tre gange i løbet af aftenen med præsentation af de to kunstnere.

Få en forsmag på suiten Exposure I (watercolours) her: F.Gram-Hanssen & A.Holm – Exposure I (watercolours)

19.00, 19.30, 21.30 Felia Gram-Hanssen & Alexander Holm Folded Earth / Double Exposure
20.00 Lysn
DJ Anders Lauge Meldgaard

Lysn kl. 20.00

Salg lukket


A. Holm & F. Gram-Hanssen kl. 19.00

Salg lukket


A. Holm & F. Gram-Hanssen kl. 19.30

Salg lukket


A. Holm & F. Gram-Hanssen kl. 21.30

Salg lukket