PAKHUSSTRIK

08 sep 2017 kl. 18:00 - 09 sep 2017 kl. 17:00

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København


Nordatlantisk strik i hjertet af København

Få masser af inspiration og rig mulighed for at nørde igennem med en række af Nordatlantens fremmeste garnproducenter og strikdesignere.

Islandsk, færøsk og grønlandsk design- og strikkekultur

Island har en vital strikkekultur, men producerer også islandsk lammeuld, der nærmest har kultstatus i strik- og designmiljøer. Den islandske design- og strikkekultur sprudler af energi i disse år, hvor man er respektfuld overfor gamle traditioner og materialer, men også utrolig dygtige til at omsætte dem til nye idéer og inddrage nye teknikker og materialer.

Den færøske uld omtales ofte som Færøernes guld. Pakhuset, der i dag huser Nordatlantens Brygge, var jo også opmagasineringssted for de varme færøske uldprodukter, såsom sweatre og strømper, før de blev solgt videre i verdenen. Denne dag kan du møde to af de største garnproducenter i Færøerne, Navia og Sirri – der begge er kendte for deres flotte færøske mønstre og fantastiske uld.

Fra Grønland får vi besøg af Qiviut, der forhandler moskusgarn - det meget varme, bløde, lækre - og noget svært tilgængelige garn fra grønlandske moskusokser.


Mød bl.a. følgende strikkere, producenter og designere

Einrúm, Kristín Brynja Gunnarsdóttir, garn, opskrifter, strikkekits
Móakot, strikkekits, opskrifter.
Bente Lavsen, ”Der var engang”, garn og strikkekits
Fru Zippe, garnsalg
Qiviut, moskusgarn fra Grønland ved Anita Høegh
Ljómalind. Anna Dröfn, Sigrún og Rósa; hækleopskrifter, uld- og kaningarn, fra eget spinderi.
Ístex, islandsk kvalitetsuld

Ikke forslag

Salg lukket