Søndagstur: Gåtur fra Axel Towers til BLOX

21 maj 2017 kl. 11:00 - 12:30

Ved Axel Towers, Vesterbrogade 2Y, 1620 København


Axel Towers åbner her i foråret, Tivolihjørnet til efteråret og til næste år står BLOX klar. Strækningen fra Axel Towers til BLOX rummer gode byrumsløsninger, nye projekter på vej og prisvindende erhvervsbyggeri. Vi går en søndagstur og tager en status på dette område i vækst i det centrale København.

En gang blev området kaldt Metropolzonen. Området afgrænses geografisk fra søerne mod nordvest og havnen mod sydøst. Et centralt placeret område, hvor tusindevis af turister og københavnere hver dag tager til og fra arbejde. Ikke mange opholder sig i området, men gør brug af butikker og kulturinstitutioner som Tivoli og Glyptoteket.

Området tæller tunge københavnersteder som Tivoli, Rådhuset, Glyptoteket, Hovedbanegården, Vesterbrogade og meget mere. Alligevel er det et ingenmandsland de færreste har et forhold til.

Det er ved at ændre sig. Begrebet Metropolzonen anvendes ikke længere, men forvandlingen fra transit til ophold er ved at blive realiseret.

Vi tager pulsen på udviklingen.

Turen begynder ved Axel Towers, der er en markant identifikation i området, både historisk og i dag. Mange generationer har et forhold til lige præcis det sted i byen. Det samme gælder Tivolihjørnet, der i løbet af 2017 vil forvandle sig til et shopping- og oplevelseshjørne.

Vi fortsætter ned ad Bernstorffsgade, som de kommende år vil forvandle sig markant med udviklingen af Postgrunden. Intet er endnu besluttet, men der ligger en plan, som er nået igennem det første nåleøje i planprocessen.

Hvad der til gengæld ligger klar til brug er bymilen, det grønne areal, der fører os fra Bernstorffsgade til Tivoli Hotel. Her vil vi kigge ned mod Dybbølsbro, hvor arealet mellem Tivoli Hotel og Dybbølsbro er under udvikling.

Vi fortsætter ad Kalvebod Bølge for at ende turen ved BLOX. Her får vi en status på byggeriet, på den kommende cykel- og gangbro og tager et kig op ad Frederiksholms Kanal, der også er i forvandling.

Tag med og følg udviklingen.

Søndagstur: Gåtur fra Axel Towers til BLOX

Salg lukket