Ukrainsk eftermiddag i København

25 maj 2013 kl. 16:00 - 18:00

Metronomen, Godthåbsvej 33, 2000 Frederiksberg23.05 Aarhus  25.05 København

To møder med ukrainsk kultur: historie og musik


Kom og oplev et festfyrværkeri af underholdning med folkemusikensemblet Dyvohray fra Kiev Filharmonikerne
med efterfølgende introduktion til Ukraines historie.
 
Dyvohray blev dannet i 1988, og alle fem musikere er uddannet på Tchaikovsky Statskonservatoriet i Kiev.
Ensemblet har givet koncerter i Ukraine, Rusland, Hviderusland, Moldova, Polen, Tyskland, Italien, Schweiz, Sverige, Danmark og USA.
Dyvohrays koncerter bliver ofte sendt på den ukrainske nationalradio og de er meget populære på tv. Ensemblet har også medvirket i to musikfilm og har indspillet flere CD.
Alle Dyvograys optrædener i Skandinavien har været modtaget med stor succes, og de er blevet bedt om at komme igen. Derfor dette spændene  program er forberedt specielt til det skandinaviske publikum og består af berømte ukrainske, danske og verdens melodier. 

Efter pausen vil en af Danmarks førende Ukraine-eksperter, Cand.mag. Ivan Nester, fortælle om Ukraines historie, landets udvikling fra skytherne/sarmaterne over Storfyrstendømmet Kiev, perioden under Polen, revolutionen i 1600-tallet, kosakstaten, perioden under Rusland, den nationale genfødsel i 1800-tallet, nationalismen og kommunismen i 1900-tallet og til dagens uafhængige Ukraine.
Arrangementet vil være et led i den kulturelle dialog mellem Ukraine og Danmark, som leverer et positivt bidrag til de vigtige processer, der finder sted i det moderne Europa, lige fra den europæiske integration til investorers og forretningsfolks interesse i det ukrainske marked.
 
Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til foredragsholderen samt at møde ukrainere bosat i Danmark og medlemmer af Dansk-Ukrainsk Selskab.

Bestil billet og betal i entreen:
Tatiana Nielsen, Kulturansvarlig, Dansk-Ukrainsk Selskab
nielsentatiana@yahoo.dk
+45 22 17 44 08

Standardbillet

Salg lukket


Medlemspris

Salg lukket


Grupperabat

Salg lukket