Vivaldi med Camerata Øresund i Borup Kulturhus på Midtsjælland

06 feb 2018 kl. 19:30 - 21:30

Borup Kulturhus, Møllevej 2, 4140 Borup


Den 6. februar 2018 klokken 19.30 kommer Camerata Øresund og sopranen Eline Soelmark til Borup Kulturhus, hvor de opfører Vivaldis : ”De fire årstider” og Eline Soelmark vil synge Vivaldi arier.

“Den poetiske bue og gyldne stemme” På Vivaldis tid forsøgte violinisterne at efterligne den menneskelige stemme, mens sangerne bestræbte sig på at opnå instrumenternes brillante klang. I dette program præsenteres en spændende dialog mellem violinen og sopranstemmen, som demonstrerer den menneskelige evne til at opnå sublim skønhed, rørende stemning og afvæbnende humor.

Violinisten Peter Spissky vil male musikalske billeder i de berømte violinkoncerter “De 4 årstider” og sopranen Eline Soelmark vil forføre og inspirere os med sin gyldne stemme i virtuose kantater.

Ensemblet Camerata Øresund blev startet i 2010 og samler den nyeste generation af barokmusikere, som har studeret på konservatorierne i Øresundsregionen eller er flyttet hertil for at starte en karriere i områdets spændende musikmiljø. Camerata Øresund blev kendt for sin unge eksplosive entusiasme. Ensemblets musikere har alle specialiseret sig i historisk opførelsespraksis og ledes af violinisten og barokspecialisten Peter Spissky, som også underviser på Musikhögskolan i Malmø, DKDM og MGK hvorfra han har tiltrukket unge talenter. Her ibland netop sopranen Eline Soelmark og Marcus Molin som i ensemblet spiller cembalo. De er begge blevet eftertragtede musikere i hele Skandinavien og Europa. Ensemblets koncerter bliver jævnligt transmiteret af DR P2. De er faste gæster i Diamanten, Koncertkirken og ved Næstved Early Music Festival NEMF.

Vi bliver præsenteret, ikke bare for den vidunderlige musik fra Vivaldis hånd, men den fremføres, som beskrevet, af et af Skandinaviens bedste barokensembler. Her er ingen stive former, - musikerne og sangeren spiller og synger uden dirigent, stående, - ja nærmest dansende. Det er en intens og levende musikalsk opførelse, som river tilhørerne med helt ind i det musikalske udtryk.

Der kan købes billetter til koncerten her på Billetto.dk, og hos Bøger & papir i Borup, Søvej 1, 4140 Borup. Billetterne koster 175,- kr.

Billet

Salg lukket