Borgere og lokalsamfund bidrager med klimaløsninger
Borgere og lokalsamfund bidrager med klimaløsninger
Ab 648,00 DKK
Ort
Datum
Beschreibung
Kan vi leve et godt liv og samtidig leve bæredygtigt?
I landdistrikter, blandt græsrødder og langt fra de politiske og finansielle centre, er grupper af borgere i gang med omstille til bæredygtighed.
Som en stille revolution skaber de økosamfund, vedvarende energi-øer, bylandbrug, skovhaver og mange fravælger kød til fordel for vegetariske kost.
Vi besøger fire steder der omstiller til bæredygtige løsninger og mødes fire aftener hvor vi udforsker omstillingens muligheder.
Hold: 1803
Pris: 24 lektioner, kr,- 648,- + gebyr til billetto ialt kr. 701,59
Obs! Der skal betales kr. 120,- ved første mødegang, der inkluderer kaffe, kage og smagsprøver. Ved tilmelding/betaling skal der oplyses til info@aftenskolenlysglimt.dk ; Cpr. nr. navn, adresse, telefon og mail.
Antal kursusgange: 24 ialt = 4 Kursus mandage og 4 ekskutions lørdage
Kursus mandage: Den 22 + 29. oktober + 5 + 19 november
Tid: kl. 19-21.30
Adresse: Det Grønne Hus, Vestergade 3, 4600 Køge
Kan vi leve et godt og rigt liv samtidig med at vi omstiller til bæredygtige samfund? Og undgå at vores livsstil, der skaber klimaforandringer og miljøødelæggelser, ikke ødelægger fremtidige generationers muligheder for at få et godt liv? Ja, der er mange eksempler på mennesker og lokalsamfund der omstiller til løsninger præget af høj livskvalitet, lav miljøbelastning og lokal udvikling. Studiekredse med oplæg og samtaler – 4 aftener 1. Hvad er det for en tid vi lever i Den 22. oktober kl. 19.00 – 21.30 2. Lokalsamfund der gør en forskel Den 29. oktober kl. 19.00 – 21.30 3. Bæredygtig trivsel Den 5. november kl. 19.00 – 21.30 4. Omstilling i familier og lokalsamfund Den 19. november kl. 19.00 – 21.30 |
Underviser, Ditlev Nissen Selvstændig underviser og konsulent i www.levendelokalsamfund.dk Ditlev Nissen har afsæt i konfliktløsningens og økosamfundenes univers. I 22 år har han faciliteret fællesskabsprocesser og undervist i bæredygtig omstilling med fokus på høj livskvalitet, lav miljøbelastning og lokal udvikling. Se: www.levendelokalsamfund.dk. |
4 Ekskutions lørdage: Den 8., 15., 29. september og 13. oktober.
Tid: kl. 13.30 – 16.15 -
Adresse : se under hver emne
Kurset besøger fire steder der på hver sin måde er et billede på den stille revolution. Efterfølgende mødes vi i fire aftener hvor vi dykker ned i centrale bæredygtighedens historie og begreber. Og vi ser på løsninger der giver inspiration til hvordan familier og lokalsamfund kan gå fra at være en del af problemet, til at blive en del af løsningen.
1. Køge Fælles Jord på Egøjevej
Mennesker mødes og dyrker jorden i fællesskab
Køge Fælles Jord på Egøjevej er et sted hvor mennesker mødes og dyrker jorden, fællesskabet og hinanden. Siden 2016 har de dyrket grøntsager og etableret et udekøkken. Nu er de i gang med at lave en madskov og terapihave. Stedet er også base for ’Livsmestring’, et naturforløb hvor en naturvejleder og en læge hjælper sygemeldte til at komme til kræfter ved hjælp af naturens rolighed. (http://køgefællesjord.dk)
Lørdag den 8. september kl. 13.30-16.15 v. Marianne Mark, naturvejleder
2. Elmegården i Ejby
I Ejby ligger Elmegården, et vegansk, klimavenligt bofællesskab, hvor beboerne har fravalgt animalske produkter. De lever et liv uden kød og mælkeprodukter. Nogen gør det af hensyn til klimaet, andre af hensyn til deres sundhed, mens andre igen gør det af etiske grunde. Ud over at tale om vegansk levevis skal vi se deres køkken- og skovhave og smage på veganske egnsretter. (http://elmegården.dk)
Lørdag den 15. september kl. 13.30-16.15 v. Jacob Skjødt Nielsen
3. Permatopia i Karise
Et selvforsynende bolig- og landbrugsfællesskab
Karise Permatopia er et nyt økosamfund med 90 rækkehuse med en høj grad af selvforsyning med frugt og grønt og energi. De har en fællesgård, landbrug og forsyningsanlæg, et minimum af affald og recirkulering af alle næringsstoffer. Beboerne deltager i dyrkning af det økologiske landbrug og i driften af energiproduktion og den lokale affalds- og spildevandshåndtering. Alt dette giver betragtelige besparelser og skaber et meningsfuldt og berigende fællesskab.
Lørdag den 29. september kl. 13.30-16.15 v. Bodil Kringel
4. Hegnetslund en økolandsby
Tidligere leder af filmselskabet Zentropa Peter Aalbæk Jensen har erstattet film med grisebasser. Nu vil han forvandle sit landbrug ved Herfølge til en økolandsby. Hvis myndighederne giver grønt lys, begynder etableringen af den selvforsynende økolandsby Hegnetslund, hvor 50-60 huse skal bygges i ler og halm. I landsbyens forsamlingshus vil der blive serveret mad til byens familier alle ugens hverdage med produkter fra det omkringliggende økolandbrug. Og de beboere, der lyster, kan arbejde for landsbyen. Landsbyen skal have sin egen møntfod som dem, der arbejder for landsbyen, vil blive lønnet med og kan bruge til at bytte sig til varer.
Lørdag den 13. oktober kl. 13.30-16.15 v. Peter Aalbæk Jensen
Veranstalter
Eventsort
Det Grønne Hus, Vestergade 3C, 4600 Køge
FAQ
-
Ich habe mein Ticket nicht per Mail erhalten. Was soll ich tun?
Das erste was zu tun ist, ist dein Spam/Junk Filter und deine Inbox zu überprüfen. Deine Tickets wurden als Anhang verschickt und können von manchen Email-Diensten als Spam markiert werden. Alternativ kannst du deine Tickets immer in deinem Billetto-Account finden, welcher über einen Browser oder die Billetto-App verfügbar ist. Für mehr Hilfe damit, hier lesen.
-
Ich möchte meine Tickets stornieren und eine Erstattung erhalten. Was soll ich tun?
Die Genehmigung einer Erstattung erfolgt ausschließlich durch Beurteilung des Veranstalters. Du solltest sie kontaktieren, um herauszufinden welche Möglichkeiten dir zur Verfügung stehen. Um dich mit einem Eventveranstalter in Verbindung zu setzen, antworte einfach auf die Bestätigungsemail oder nutze das "Veranstalter kontaktieren" Formular auf ihrem Profil. Für mehr Hilfe damit, hier lesen.
-
Ich habe mich auf der Warteliste registriert, was passiert nun?
Falls mehr Tickets verfügbar werden, wirst du benachrichtigt (per Email), sowie andere der Liste beigetreten sind. Käufe finden auf einer First-come-first-serve Basis statt. Für mehr Information, hier lesen.
-
Wo finde ich den Link zu einem Online-Event?
Sieh auf der Bestätigungsseite oder in deiner Bestätigungsmail nach. Normalerweise teilt der Veranstalter die Details in der Bestätigungsmail mit oder er könnte dir eine Follow-up-Mail mit einem Link zum Online-Event zukommen lassen. Du könntest eventuell auch die Eventbeschreibung aus Billetto durchlesen, wo Veranstalter beschreiben sollten,wie man dem Event online beitritt. Für mehr Info, hier lesen.
-
Was ist Erstattungsschutz und wieso brauche ich ihn?
Erstattungsschutz sichert dich ab, falls unvorhergesehene und unumgängliche Umstände dich daran hindern, am Event teilzunehmen. Für mehr Info, hier lesen.
Borgere og lokalsamfund bidrager med klimaløsninger
Ab 648,00 DKK