Zum Hauptinhalt springen
Veranstaltung beendet - Haben Sie diese Veranstaltung verpasst? Sehen Sie sich diese handverlesene Auswahl an!Für Details zu vergangenen Veranstaltungen scrollen Sie einfach nach unten.

Wiederholte Besuche von Veranstaltungen

Laden...

 
 

Laden...

 
 

Heiße

Laden...

 
 

Nearby events

  • Bist du ein Veranstalter?

    Maximiere den Erfolg Deines Events mit Billetto - der Ticketing-Plattform, die Ihnen hilft, mehr Tickets zu verkaufen, einfacher zu promoten und Zeit zu sparen.

  • Laden...

     
     

    Andere Veranstaltungen dieses Veranstalters

    Brunello Vs. Barolo – Når giganter mødes i al fredsommelighed

    Veranstaltung beendet

    Brunello Vs. Barolo – Når giganter mødes i al fredsommelighed

    Ab 200,00 DKK

    Ort

    Datum

    09. April 2022, 13:00 Uhr - 15:00
    Billetto Peace of Mind
    Buchen Sie mit Vertrauen: Billetto garantiert eine Rückerstattung für stornierte Veranstaltungen, damit Sie sich keine Sorgen machen müssen. Erfahre mehr
    Akzeptierte Zahlungsarten:

    Beschreibung

    Da jeg var ung i 70’erne og ivrig efter at lære om gastronomi foregik dette ofte på rejser, som regel til Frankrig sammen med min familie. Meget tidligt blev jeg og mine søstre, af mine forældre, introduceret til levende snegle der vandrede henover en tallerken spækket med, for os danske børn, besynderlige skaldyr, og mange andre mindeværdige serveringer.

    Og så var der jo vinene ifølge min far. I følge ham var det ikke så forfærdeligt kompliceret, for den seriøse del af Vinens Verden kunne holdes indenfor de franske grænser, og dog…. Der var lige en enkelt afstikker, og det var de 3 B’er fra Italien. Vin var noget man skulle kunne på fingerspidserne f.eks de vigtigste kommuner i Bourgogne og de større slotte fra Bordeaux. De 3 B’er der selvsagt står for Barolo, Barbaresco og Brunello, var ikke lige så vigtige, men skulle dog kunne huskes i en nødsituation. Udover dette var der ikke meget at skrive hjem om, på nær måske nogle enkelte ikoniske vine fra Rioja, men det var jo Francos Spanien, og landet var ikke rigtig med i ligningen i 70’erne

    Jeg havde sådan set ikke smagt nogle af de 3 B’er før Carlo Merolli startede Italiensk Vinklub op på Classensgade i 80’erne, og det var blevet moderne selv at lave sin egen pasta, kysse på italiensk, drikke espresso på små fortovscaféer der langsomt åbnede rundt omkring i København, og hvis man havde råd, blev der med omhyggelig nærighed, strøget ægte parmesan udover pastaen. Den havde afløst et brækstinkende savsmuldslignende pulver af samme art, der også postulerede parmesan på pakningen.

    Italien var det nye hipster og Carlo Merolli var helten der skulle indføre os allesammen i støvlelandets vidunderlige vine. Meget vin drak vi, og næsten lige så meget er forsvundet ud af hukommelsen, men de 3 B’er består. Man kan sige at Barolo og Barbaresco er lavet ud fra samme koncept og kommer fra samme region, og sidstnævnte er, omend ufortjent, så dog røget lidt ud af tavlen de senere år. Derimod er der fuldt tryk på både Barolo og Brunello.

    Hvad er Barolo så?

    Barolo er den mest kendte vin fra Piemonte i det nordlige italien. De bedste huse opererer i udbredt grad med et enkeltmarksystem a la det vi kender fra Bourgogne, og nebbiolo-druerne dyrkes primært omkring byerne, Barolo, La Morra, Castiglione, Falletto, Serralunga d’Alba og Monforte d’Alba. Det har sikkert bidraget til vinens berømmelse at det var den førende vin i kongedømmet Savoy, og den blev derfor kaldt kongernes vin.

    Man kan også påstå at at Barolo er kongen af tannin-spækket vin, hvilket for de bedstes vedkommende gør dem nærmest udrikkelige i minimum de første 10 år af deres liv. Der er, med mere eller mindre held, lavet talrige eksperimenter med at gøre Barolo tidligere venlig, men de mest klassiske huse, der også bliver betegnet som traditionalisterne, benytter stadig de gamle metoder. Dette giver til gengæld vine med utrolig lang holdbarhed, og en smuk balance og kompleksitet når de så endelig folder sig ud.

    Signaturnoterne i Barolo er mørke bær som sorte kirsebær, blomme, sort tobak, trøffel og tjære, hvilket giver vinene et udpræget maskulint udtryk.

    Hvad er Brunello?

     Brunelloens historie kan som måske den eneste vin i verden føres tilbage til en enkelt mand. Han hed Ferruccio Biondi-Santi. Han lavede den første Brunello på en mark udenfor den toscanske landsby Montalcino i 1865. Ambitionerne for denne nye vin var så høje at der frem til 1945 kun blevet fremstillet 8 årgange. I forhold til de mere kendte vine fra Chianti, er Brunello en dybere og mere seriøs vin. Godt nok er Chianti Classico kommet gevaldigt efter det i de sidste 10 år, men der er ingen tvivl om at Brunelloen er den vintype der nyder højest prestige i Toscana. Selve navnet Brunello er navnet på druen, som man oprindeligt troede var sin egen, men som senere har vist sig at være en klon af den klassiske Sangiovese, der er mest berømt i Chanti.

    En Brunello skal have lagret i minimum 5 år, hvor af 2 år skal være på fad, inden den bliver frigivet. Den følger altså det mønster vi kender fra nogle af verdens mest klassiske rødvinsregioner som Bordeaux og Rioja.

    Signaturnoterne i en Brunello er granatæble, kirsebær, kaffe, mørk chokolade, breakfast tea, lys pibetobak og soltørrede tomater, hvilket giver en vin med medium tyngde og stor kompleksitet der kan lagre i over 10 år.

    Veranstalter

    Eventsort

    Frederiksberg Vinhandel, Frederiksberg Allé 25, 1820 Frederiksberg

    FAQ

    • Ich habe mein Ticket nicht per Mail erhalten. Was soll ich tun?

      Das erste was zu tun ist, ist dein Spam/Junk Filter und deine Inbox zu überprüfen. Deine Tickets wurden als Anhang verschickt und können von manchen Email-Diensten als Spam markiert werden. Alternativ kannst du deine Tickets immer in deinem Billetto-Account finden, welcher über einen Browser oder die Billetto-App verfügbar ist. Für mehr Hilfe damit, hier lesen.

    • Ich möchte meine Tickets stornieren und eine Erstattung erhalten. Was soll ich tun?

      Die Genehmigung einer Erstattung erfolgt ausschließlich durch Beurteilung des Veranstalters. Du solltest sie kontaktieren, um herauszufinden welche Möglichkeiten dir zur Verfügung stehen. Um dich mit einem Eventveranstalter in Verbindung zu setzen, antworte einfach auf die Bestätigungsemail oder nutze das "Veranstalter kontaktieren" Formular auf ihrem Profil. Für mehr Hilfe damit, hier lesen.

    • Ich habe mich auf der Warteliste registriert, was passiert nun?

      Falls mehr Tickets verfügbar werden, wirst du benachrichtigt (per Email), sowie andere der Liste beigetreten sind. Käufe finden auf einer First-come-first-serve Basis statt. Für mehr Information, hier lesen.

    • Wo finde ich den Link zu einem Online-Event?

      Sieh auf der Bestätigungsseite oder in deiner Bestätigungsmail nach. Normalerweise teilt der Veranstalter die Details in der Bestätigungsmail mit oder er könnte dir eine Follow-up-Mail mit einem Link zum Online-Event zukommen lassen. Du könntest eventuell auch die Eventbeschreibung aus Billetto durchlesen, wo Veranstalter beschreiben sollten,wie man dem Event online beitritt. Für mehr Info, hier lesen.

    • Was ist Erstattungsschutz und wieso brauche ich ihn?

      Erstattungsschutz sichert dich ab, falls unvorhergesehene und unumgängliche Umstände dich daran hindern, am Event teilzunehmen. Für mehr Info, hier lesen.

    Veranstaltung beendet

    Brunello Vs. Barolo – Når giganter mødes i al fredsommelighed