Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

120 års jubilæum - Schierbeck, Nielsen og Duruflé

eventet sluttede

120 års jubilæum - Schierbeck, Nielsen og Duruflé

Fra DKK 75,00

Sted

Dato

03 nov 2019 kl. 19:30 - 21:00

Beskrivelse

Akademisk Orkester og Kor inviterer til jubilæumskoncert med disse tre værker på programmet:

Poul Schierbeck: Til musikken, recitator Karsten Philip

Carl Nielsen: Søvnen

Maurice Duruflé: Requiem 

Akademisk Orkester fejrer jubilæum med anden opførelse nogensinde af Til musikken. 

I 1939 havde Akademisk Orkester allerede 40 år på bagen og god grund til at fejre sig selv med et stykke nykomponeret musik. Få år forinden var der kommet korsangere til ensemblet, så en kantate med passager for både kor og orkester var lige i øjet. Poul Schierbeck blev bestilt til opgaven og skrev musik til Poul la Cours digt Til Musiken.   

Noderne blev aldrig udgivet, og den fine kantate har samlet støv på et bibliotek i de sidste mange år. Ved hjælp af gode kræfter er den nu fundet frem, pudset af og bliver for anden gang nogensinde opført i anledning af at Akademisk Orkester i år kan fejre 120 års jubilæum. Vi glæder os til at fejre musikken og det flotte jubilæum sammen med publikum. 

Carl Nielsens værk "Søvnen" er ikke meget yngre end Akademisk Orkester. Johannes Jørgensen har skrevet teksten, som Nielsen puster musikalsk drama i. Der er vuggende passager med blid, omsorgsfuld søvn, hvor musikken stryger os med hårene. Men der er også hvinende disharmonier, når mareridt viser sit uhyggelige ansigt.  

Gå ikke glip af dette værk som sjældent bliver opført. 

Koncertens hovedværk er Duruflés smukke, melodiske requiem for kor og orkester. Duruflé trækker tråde til gregoriansk tradition ved at gøre brug af enstemmigt messende flydende melodier sine steder, som med renhed og ømhed bærer fortællingen frem. Men han lader også korstemmer og instrumenter flette sig ind imellem hinanden og højt op på de dramatiske nagler i løbet af værkets ni satser. 

Vi glæder os til at samle disse tre værker af nogle af det 20. århundredes store musikalske fortællere.

Medvirkende:

Akademisk Orkester og Kor

Karsten Philip, recitator

Nenia Zenana, dirigent

Lokation

Helligaandskirken Helligaandskirken, Niels Hemmingsens Gade 5, 1153 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .