14 Red Ladies Jytte Abildstrøm og Daimi

08 mar 2013 kl. 15:00 - 17:00

Arbejdermuseet, Rømersgade 22, 1362 København K

14 Red Ladies 

med Jytte Abildstrøm og Daimi

ARBEJDERMUSEET 8. marts kl.15 - 17


14 Red Ladies 14  med Jytte Abildstrøm som dirigent og Daimi som solist spiller den 8. marts kl. 15 – 17 på Arbejdermuseet i København i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag og ligelønnens 40 års jubilæum. 

For 80 år siden debuterede det oprindelige 14 Red Ladies 2. nytårsdag i Marmorhaven i Palace Hotel på Rådhuspladsen i København. Det vakte vild furore i det københavnske selskabsliv. Dengang skulle udskænkningsstederne have ”dametilladelse” for at entrere med kvindelige musikere.

14 Red Ladies er en gendannelse af et dameorkester fra 1933 med samme navn, et helt unikt orkester på den danske scene. Repertoiret er salonmusik, 30’ernes jazzede underholdningsmusik og arrangementer fra revyens guldalder.

14 Red Ladies af 2013 er 14 kvinder og professionelle musikere. Dirigent Jytte Abildstrøm er en karismatisk og stærkt underholdende frontfigur. Jyttes smittende humor og store indlevelse kommer langt ud over scenekanten og giver publikum en oplevelse ud over det sædvanlige. Daimis sødmefulde sang og hendes store kærlighed og kendskab til den danske revytradition bibringer 14 Red Ladies et unikt skær af et varmt klingende, swingende orkester, der bringer mindelser fra en svunden tid. Historiens vingeslag suser over de 14 røde damer, når anekdoter fra tiden med ”Hvem har du kysset i din gadedør”, ”Jeg sætter min hat som jeg vil”, Storm P. på Riddersalen, forelskelser og fornøjelser frækt og ukrukket ryger over scenen i lystig pingpong mellem de to damer, der har optrådt sammen i mere end 40 år.

Jane Åmund:

De 14 røde damer repræsenterer et stykke kulturhistorie, når de sidder og spiller i deres røde silkekjoler med strudsefjer på ærmerne. Det er et retrospektivt kik til vore rødder. Det er musikhistorie fra dengang, man morede sig i København”.

“…de er dømt til at blive et hit, for vi er igen vilde med at danse tæt til musik, hvor vi også kan tale med vores partner og nynne med på omkvædet”.

8. marts på Arbejdermuseet Salg lukket