spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

1915 - Lykke for Land og Folk

Afholdt event

1915 - Lykke for Land og Folk

Fra DKK 100,00

Sted

Flere tidsrum

9 august 2023 - 19 august 2023

Beskrivelse

Årets borgspil, ”1915 – Lykke for Land og Folk”, er en musical om kampen for kvinders valgret – en vigtig epoke i Danmarks historie, hvor især blomstrende fagforeninger blandt stuepiger og husassistenter kom til at få stor betydning.

En dansk provinsby danner rammen for fortællingen, hvor vi følger to unge kvinder fra hver deres vidt forskellige sociale klasse.

Margrethe Schjold er af en konservativ familie i det bedre borgerskab, men som en ung og fremsynet kvinde kæmper hun for at starte kvindesagsmøder og sætte fokus på kvinders problemer i samfundet. Et arbejde, der møder stor modstand i de finere familier.

Blandt byens fattige møder vi stuepigen Ida Josefsen, som hvirvles ind i kvindekampen gennem Husassistenternes nye fagforening. Hun får dog meget andet at tænke på, da en forbudt kærlighed til bankdirektørens søn pludselig vender hendes liv på hovedet.

Begge kvinder bliver samtaleemne blandt byens befolkning, som dækker et bredt udsnit af samtidens Danmark. De nyrige gullaschbaroner, de fine fruer, drukkenboltene fra kroen, de indremissionske og sygeplejersken, der vil til Europa og hjælpe til under 1. verdenskrig, er blot nogle af dem, der bliver viklet ind i Margrethe og Idas skæbner.

Bag årets forestilling står instruktørerne Kristian Jensen og Kristine Brendstrup og koreograf Maria Wichmann, der sammen præsenterer et dramatisk og humoristisk tidsbillede fyldt med skøn rockmusik, flotte kostumer og store dansenumre.

Borgspillet 2023 har premiere d. 9. august og spiller derefter d. 10., 11., 12., 16., 17., 18. og 19. august.

Årets Borgspil menu:

Langtidstegt rubbet nakkefilet, glaseret hamburgerryg, flødekartofler, marineret kartofler, rebildsalat, bønnesalat.

Ved spørgsmål kontakt Sarah:

Mail: sarah@rudsvedbyborgspil.dk

Telefon: 2663 8250

Arrangør

OM RUDS VEDBY BORGSPIL

- et af Danmarks smukkeste friluftsteatre

Borgspillet har siden 1989 opført friluftsteater på amfiscenen i Vedbygårds park, hvor vi hver august leverer musicalmagi lige i hjertet af Vestsjælland!

Det hele startede allerede i 1988, hvor en gruppe kreative sjæle i Ruds Vedby mente, der var hårdt brug for mere kultur i den lille vestsjællandske landsby. Grundstenene til en ny teaterforening blev hurtigt lagt, og i 1989 blev det første borgspil så opført.

Gårdspladsen på Vedbygård dannede rammen, og med kyndig hjælp fra rutinerede teaterkræfter, hentet fra bl.a. Holbæk, blev forestillingerne med den lokalt forankrede historie et tilløbsstykke.

Kommet for at blive

Det skulle egentlig kun have været en engangsforestilling, men hele arrangementet blev så stor en succes, at det året efter måtte gentages med endnu et stykke. Og derpå endnu et. Og endnu et…

Som det så ofte sker med en god idé, så var Borgspillet gået hen og blevet en tradition. En tradition, som vi har tænkt os at bevare, både til glæde for byens og oplandets indbyggere, men bestemt også for at glæde den støt voksende skare af gæster, der sommer efter sommer trofast møder op for at nyde en magisk aften i teatrets tegn sammen med os.

En unik oplevelse

I Borgspillet opfører vi vores egne stykker, som altid er skrevet specielt til os, og som derfor kun kan opleves de to uger i august, hvor de opføres i Vedbygårds park.

Instruktør, forfatter, komponist, koreograf og lyd- og lyshold er alle professionelle kræfter, men alt andet klares af vores kæmpe hold af amatører og andre frivillige, der sammen knokler for at levere den bedst mulige oplevelse til vores gæster. Selvom Ruds Vedby Borgspil består af amatører, så er det amatørteater, når det er allerbedst!

Støttet af lokalområdet

Vi har mødt stor velvilje fra Vedbygård til at være i parken, og vi har også en vigtig støtte i Sorø Kommune, der hvert år bidrager økonomisk til, at teaterfanen kan holdes højt i den lille by.

Ligeledes får vi støtte fra Kulturministeriet og forskellige fonde samt vores sponsorer blandt de handelsdrivende i lokalområdet. Alle bidrager de til, at Ruds Vedby Borgspil også fremover kan være et stærkt kulturelt indslag i Region Sjælland.

Lokation

Vedbygaards park, Hovsøvej, 4291 Ruds Vedby

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .