Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

1949: Tysklands deling og oprettelsen af DDR

eventet sluttede

1949: Tysklands deling og oprettelsen af DDR

Billetter fra DKK 75,00

Sted

Dato

06 feb 2019 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Foredrag v. Karl Christian Lammers, lektor emeritus, Københavns Universitet

Det splittede Berlin, kløvet af en betonmur, står for mange som symbolet på den Kolde Krig. Det jerntæppe, der delte Vest og Øst, gik ned gennem Tyskland, der i 1949 formelt blev delt i to stater: Forbundsrepublikken BRD og Den Tyske Demokratiske Republik – DDR. Tyskland spiller en helt afgørende rolle i den Kolde Krig – men hvad var det egentlig, der var på spil, da landet blev delt?

DDRs historie har gennem de seneste årtier været behandlet i både skønlitteratur, faglitteratur og film. Vi kender Spreewald-agurkerne, Trabanterne, spiondramaerne og det hårde Stasi-regime – men hvordan foregik delingen af Tyskland egentlig? Hvad gik forud for oprettelsen af de to stater i 1949?

Det vil historiker og Tysklandsekspert, Karl Christian Lammers, fortælle om i det andet foredrag i Roskilde Museums arrangementsrække om den Kolde Krig.

Foredraget vil behandle udviklingen frem til Tysklands faktiske deling i 1949, efter at de allierede sejrherrer i juni 1945 havde overtaget kontrollen med Tyskland og besat landet. Forhandlingerne om fred med Tyskland stoppede i 1947, da sejrherrerne ikke kunne blive enige om en løsning. Derefter bestræbte såvel de tre vestmagter USA, Storbritannien og Frankrig som Sovjetunionen sig på at skabe hvert sit Tyskland i det af dem kontrollerede område. I maj 1949 blev en ny stat, Forbundsrepublikken (Vesttyskland), oprettet i de vestlige besættelseszoner, og i oktober 1949 lod Sovjetunionen staten Deutsche Demokratische Republik etablere i den østlige sovjetiske besættelseszone. Berlin forblev besat af alle 4 besættelsesmagter.

Mellem Kreml og Coca-Cola – nedslag i den Kolde Krigs historie
Roskilde Museum sætter i 2019 spot på en af de største og mest komplicerede internationale konflikter i nyere tid med et arrangementsprogram om den Kolde Krig. Vi slår ned på hvert årti i den Kolde Krigs historie og markerer de vigtigste mærkeår. Her er plads til både de små historier fra hverdagen og de store, politiske konflikter. Til vores historier – og til jeres historier.

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Roskilde Museum Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .