1969: Første mand på Månen – den kolde krigs ultimative odyssé

12 jun 2019 kl. 19:00 - 21:00

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde


Foredrag v. Michael Linden-Vørnle, astrofysiker, DTU Space

I 1969 satte mennesket for første gang fod på Månen. Det skete i rammen af NASAs Apollo-projekt, der var en enorm videnskabelig og teknologisk kraftpræstation. I virkeligheden var det dog ikke videnskaben, der stod i centrum, men derimod storpolitikken. Rejsen til Månen var et vigtigt slag i den kolde krig; en teknologisk magtdemonstration, der satte modstanderen på plads.

I foredraget vil Michael Linden-Vørnle, der er astrofysiker ved DTU Space, fortælle om rumkapløbet mellem USA og Sovjetunionen, der kulminerede med den første mand på Månen i juli 1969. Michael vil også fortælle om, hvordan forholdet mellem de to stormagter USA og Sovjetunionen og siden Rusland har udviklet sig siden Apollo-tiden og frem til i dag.

Mellem Kreml og Coca-Cola – nedslag i den Kolde Krigs historie
Roskilde Museum sætter i 2019 spot på en af de største og mest komplicerede internationale konflikter i nyere tid med et arrangementsprogram om den Kolde Krig. Vi slår ned på hvert årti i den Kolde Krigs historie og markerer de vigtigste mærke-år. Her er plads til både de små historier fra hverdagen og de store, politiske konflikter. Til vores historier – og til jeres historier.

Billet

DKK 75,00 + DKK 10,61 gebyr