spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

2 dages kursus i Psykisk førstehjælp

Afholdt event

2 dages kursus i Psykisk førstehjælp

Fra DKK 4.562,50

Sted

Dato

03 maj 2017 kl. 09:00 - 04 maj 2017 kl. 16:00

Beskrivelse

Kursus i Psykisk førstehjælp

Hvad gør man, når en kollega, en ven, et familiemedlem eller en tilfældig person på gaden rammes af psykisk sygdom eller oplever en akut psykisk krise? Ofte for lidt.

Et kursus i psykisk førstehjælp har til formål at øge din viden om psykiske sygdomme og kriser samt give dig mod til at handle, når du står over for et menneske med psykisk sygdom.

Psykiatrifonden udbyder i samarbejde med Trygfonden kurser i psykisk førstehjælp, hvor du kan få redskaber til akut medmenneskelighed. Lizl Rand er certificeret instruktør og vil i løbet af to dage undervise dig i hvordan man skal forholde sig, når det gælder om at yde førstehjælp på det mentale plan.

Behov for kursus?
I Danmark får hver 3. af os på et tidspunkt en psykisk sygdom, og næsten 700.000 danskere har psykiske problemer, hvoraf stress, angst og depression udgør den største kilde til alt fra dårlig trivsel til svær sygdom. Psykiske problemer er derfor udbredte i alle aldersgrupper og samfundslag.
Stort set alle arbejdspladser i Danmark har medarbejdere, der er sygemeldt i kortere eller længere tid på grund af stress. Hver anden familie kommer på et tidspunkt i berøring med behandlingssystemet, og psykisk sygdom er nu en folkesygdom, der rammer flere danskere end kræft og hjerte-kar-sygdomme.

Formål med kurset:
Et kursus i psykisk førstehjælp har til formål at øge din viden om psykiske sygdomme og kriser og give dig mod til at handle, når du står over for et menneske med psykisk sygdom. Det er helt centralt, at vi alle reagerer, hvis vi møder en medborger, pårørende, klient, medarbejder eller kollega, der har brug for psykisk førstehjælp.
Målet med psykisk førstehjælp er, at flere mennesker med psykiske problemer bliver hjulpet tidligere og bliver mødt med en større forståelse. Derfor har TrygFonden og Psykiatrifonden udviklet og uddannet instruktører i at kunne undervise og afholde kurser i psykisk førstehjælp. Håbet er, at det på sigt bliver lige så naturligt at tage et kursus i psykisk førstehjælp som det i dag er at tage et fysisk førstehjælpskursus.

Alle kan deltage på kurset:
Programmet psykisk førstehjælp er et 2-dages kursus udviklet til den brede befolkning. Men kurset er særlig relevant for pårørende og for personer, der i deres daglige arbejde kan møde mennesker med psykisk sygdom. Det kan være som leder, sygeplejerske, politi, pædagog, receptionist, ansat i HR-afdeling, tillidsfolk, sikkerhedsrepræsentant, socialrådgiver, underviser, butiksansat, terapeut, coach etc. Kurset retter sig ikke mod fagpersoner, der arbejder med mennesker med psykisk sygdom.
I undervisningen tages der i høj grad udgangspunkt i konkrete situationer fra dagligdagen. Undervisningen er derfor baseret på en blanding af videoer, beskrevne cases samt egne erfaringer.
Kurset giver dig følgende kompetencer:
• Gør dig i stand til at genkende symptomer og tegn på psykisk sygdom tidligere.
• Giver dig viden om, hvordan mennesker med psykisk sygdom helst vil mødes.
• Styrker din selvsikkerhed i forhold til at hjælpe mennesker med psykiske vanskeligheder fremfor at tage afstand.

Praktiske oplysninger

Onsdag den 3. maj og torsdag den 4. maj 2017 – Begge dage kl. 9-16

Kursussted: Koldkærgård, Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

Pris kr. 3.650 ekskl. moms

I prisen er inkluderet fuld forplejning, materialer, bogen "Psykisk førstehjælp" og certifikat. Derudover modtager du også Lizl Rands bog "Tæt på krise og sygdom".

NB! Der er ikke inkluderet overnatning, men det vil kunne bookes.

NBB! Har du brug for at få tilsendt en faktura - evt. en elektronisk, så kontakt os på info@onedecision.dk
Dét får du:
• En øget viden om psykisk sygdom.
• Bedre færdigheder i forhold til at støtte mennesker med psykisk sygdom.
• Bedre handlemuligheder ved akutte psykiske kriser.
• Bogen ”Psykisk førstehjælp” udgivet af Psykiatrifonden.
• Certifikat udstedt af Psykiatrifonden – forudsat aktiv deltagelse i samtlige timer.

Som kursusdeltager er du med til at:
• Mindske berøringsangst og uhensigtsmæssige reaktioner i forbindelse med psykisk sygdom.
• Tilskynde til at mennesker med psykisk sygdom får den bedst mulige støtte og hjælp så tidligt som muligt.

Indhold i kurset:
Førstehjælpskurset består af et 12 timers træningsprogram, som afvikles over to dage. Du vil modtage en manual, som udgør grundlaget for undervisningen. Undervisningen varetages af en certificeret instruktør fra Psykiatrifonden, Lizl Rand.
Du undervises i følgende psykiske sygdomme: Depression, angst, psykoser og misbrug. Samt krisesituationer og krisereaktioner, selvmordstanker og selvmordsadfærd, selvskadende adfærd, panikanfald (angst), reaktioner ved traumer, akutte psykotiske tilstande, alvorlige reaktioner ved misbrug og aggressiv adfærd.
På kurset gennemgås handleplanen for psykisk førstehjælp med udgangspunkt i forskellige cases og øvelser.
Gode erfaringer fra Australien:
Programmet – som du bliver undervist i – er baseret på erfaringer fra Australien, hvor en gruppe af psykiatere, sygeplejersker, patienter, pårørende, redningsfolk og forskere udviklede programmet Mental Health First Aid i 2001. Programmet er siden blevet udbredt til 22 lande.
De australske erfaringer med psykisk førstehjælp er meget positive. Evalueringer viser, at kursisterne oplever markante ændringer i deres viden om og færdigheder i forhold til at støtte et andet menneske i psykiske vanskeligheder.

Du kan læse mere om Lizl Rand her: http://onedecision.dk/Foredrag/Lizl-Rand/Foredrag....

Afmelding
Ved afmelding af kurset mindre end 30 dage før kursusstart, refunderes kurset ikke, men pladsen kan overdrages til anden deltager.
Ved afmelding mere end 30 dage før kursusstart, kan pladsen annulleres imod et afmeldingsgebyr på kr. 500 ekskl. moms.
Er du tilmeldt et kursusforløb, men ønsker at flytte til et senere kursus, så kontakt Malene, malene@onedecision.dk, og hør om mulighederne for dette.

Såfremt der ikke er deltagere til at afvikle et hold, refunderes det fulde beløb.

Arrangør

Lokation

Koldkærgård, Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .