3X3 = 303 - et portræt af tre nordiske stemmer i jazz

25 okt 2018 kl. 20:00 - 23:59

Njalsgade 15, 2300 København, Danmark, Njalsgade 15, 2300 København

Hilmar Jensson Trio
Hilmar Jensson – guitar (IS)
Trevor Dunn – bas (US)
Jim Black – trommer og electronics (US)

Kasper Tranberg Terzet
Kasper Tranberg – kornet og trompet
Nils Davidsen – cello og bas
Frands Rifbjerg – trommer

Anders Mogensen Trio
Gary Thomas – saxofon (US)
Johnny Åman- bas (SE)
Anders Mogensen – trommer

På denne særlige koncertaften præsenteres tre væsentlige og internationale stemmer i den nordiske jazz: guitarist Hilmar Jensson, trompetist Kasper Tranberg og trommeslager Anders Mogensen.

Tranberg, Mogensen og Jensson mødtes i starten af 1990’erne og har tidligere arbejdet sammen i forskellige konstellationer.

I jazzens grundlæggende trio-format vil de tre komponister og orkesterledere præsentere deres bud på jazzen anno 2018.
Koncerten vil falde i 3 forskellige afdelinger (ca. 45 min hver).

Hilmar Jensson har siden 1990’erne været en del af den internationale jazzscene og har med sine bands arbejdet fra New York, Norge og Island.
Hans trio TYFT har optrådt i mere end 35 lande. Ligeledes har han arbejdet og indspillet med bl.a. Wadada Leo Smith, Peter Evans, Chris Cheek, Ches Smith og John Zorn. Musikken er elektrisk fremaddrevet, medrivende pågående og sine steder drømmende cinematisk. Jensson er endvidere en af skaberne af den Islandske kunstner sammenslutning, tænketank og pladeselskab “Kitchen Motors”
I denne trio finder man ligeledes tromme-innovator Jim Black, som bl.a. har samarbejdet med Laurie Andersson og Tomasz Stanko.

Trompetisten Kasper Tranberg, som har været en central del af den europæiske jazzscene i 20 år, præsenterer i sin trio en form for fabulerende moderne akustisk kammerjazz med tætte klange og luft i musikken. Har arbejdet og indspillet med en bred vifte af kunstnere fx Jesper Zeuthen, Jacob Anderskov, Marc Ducret, Tyshawn Sorey, Tim Berne, John Tchicai, Steve Swallow samt Yusef Lateef med hvem han har udgivet to album. Kasper har ud givet 11 albums i eget navn senest i 2018 sin internationale sextet “Straw Boss” med bl.a. Tony Malaby og med sin “Terzet”.

Anders Mogensens trio med saxofonisten Gary Thomas (tidligere med Miles Davis, Herbie Hancock, Pat Metheny, John McLaughlin, Cassandra Wilson etc.) er en intens og magtfuld jazzoplevelse med groove og dynamik. Mogensen turnerer over det meste af kloden og har faste orkestre med bl.a. Jerry Bergonzi og Tim Hagans.

Turnéen med 3×3 = 303 er støttet af Nordisk Kulturfond.

3X3=303 billet

Salg lukket