5. Episode, kl. 15: ”En fremmed kommer til byen og markens nye folk”

16 aug 2020 kl. 15:00 - 15:20

Billetter Gratis

Deltag med venner

Holstebro Kunstmuseum har i sommeren 2020 fornøjelsen af at præsentere Kunstteaters projekt Alle i Husene. Udstillingen vil danne scene for en serieforestilling bestående af seks episoder.

Hver episode varer 20 minutter og opføres på udvalgte datoer. Performerne kommer fra et bredt felt af discipliner, som indbefatter teater, cirkus, musik og klassisk sang. Sammen med en række talende skulpturer indtager de rollerne i en dramaturgisk fortælling, der udspiller sig i en foranderlig kunstscenografi. På skærme vil man i udstillingsperioden have mulighed for at opleve de tidligere forestillinger.
Læs mere om Kunstteater og Alle i Husene


NB! Antallet af billetter til forestillingerne er begrænset. 
Det er gratis at deltage ved forestillingerne efter betalt entré til museerne

***

ALLE I HUSENE
I udstillingen Alle i Husene følger vi indbyggerne i den lille fiktive by Husene. Byen blev grundlagt for 200 år siden, da en vandringsmand, som tidligere ikke havde haft held med at opdyrke land, i et syn så to kæmper. Kæmperne fortalte ham, at han skulle slå sig ned midt ude i ingenting og opdyrke jorden, hvilket han gjorde til stor morskab for folk omkring ham, da jorden, han købte, var notorisk ufrugtbar.

Ikke desto mindre spirede vandringsmandens frø, og frem voksede en roemark, som kom til at danne grobund for en civilisation, Husene. Siden da er byen vokset, og i dag er det Vinnie, syvende generation efter vandringsmanden, som ejer den roemark, der stadig økonomisk og identitetsmæssigt udgør kernen i Husene.

Episode 1-4 
vil blive tilgængelig i udstillingen på skærme forud for opførslen af episode 5. Læs recaps for alle episoder her

Recap, episode 5
Rygtet er sluppet ud, at roemarken er ufrugtbar, og Svend, Vinnies underordnede, annoncerer ud over byens højtalere, at Vinnie har forladt Husene og sat roemarken til salg. En af Vinnies forfædre sidder i udkanten af marken og modtager klynkende budskabet. Lidt efter ankommer en fremmed, Jane, sammen med sin hund Henry og sin tjener, og da hun hører, at byen står uden industri, ser hun sit snit til at overtage markedet. Hun byder på marken uden dog at have råd.

Først da Svale fatter interesse for hendes hund, viser der sig den løsning, at Jane i bytte for hunden Henry kan få hele Svales arv. Herefter opkøber Jane marken og begynder at måle den op. Ude på marken støder hun ind i ferieafløserne Donni og Adamo, som hun hyrer på stedet. De sættes til at lave roeskulpturer med ansigter ud af markens jord.