Event aflyst

50 år efter: Politimorder, - fire drab der ændrede Danmark

DKK 98,00

Dato

10 nov 2015 kl. 19:00 - 11 nov 2015 kl. 21:00

Beskrivelse

KulturenNu præsenterer i 50 året for begivenhederne, historien om Palle Sørensen, pengeskabstyven, der i september 1965 skød og dræbte fire unge politibetjente. Tidligere kriminalassistent Frank Bøgh fortæller – på baggrund af samtaler med Palle Sørensen – hele historien om Danmarks vel mest berygtede forbryder, der sad fængslet i næsten 33 år – om hans barndom, ungdom, dom, isolation, den lange vej til frihed, livet efter løsladelsen og ikke mindst om de ti minutter, der ændrede hans liv for altid.

Den 18. september 1965 begik den dengang 38-årige Palle Sørensen nogle af Danamarkshistoriens mest kendte mord, da han skød og dræbte fire politibetjente. Sørensen flygtede fra gerningsstedet, men tre dage efter meldte han sig selv på Politigården i København. Samme dag blev han fremstillet i et grundlovsforhør, hvor han kendte sig skyldig i alle drabene. Palle Sørensen blev den 18. marts 1966 idømt fængsel på livstid.

Palle Sørensen afsonede blandt andet sin fængselsstraf i Nyborg Statsfængsel og i Vridsløselille Statsfængsel, hvor han på eget initiativ i lange perioder sad i isolationsfængsel. Den længste periode var på 10 år. Palle Sørensen søgte gentagne gange om benådning, dette blev afslået, men i 1995 blev blev han overflyttet til foresat afsoning i åbent fængsel.
Den 4. maj 1998 blev Palle Sørensen efter at have været fængslet i 33 år benådet 71 år gammel. Palle Sørensen er således den dansker, der i nyere tid har afsonet den længste straf. Straffeloven er siden blevet ændret, så livstidfanger har krav på at få deres sag vurderet hvert år efter, at de har afsonet 12 år. Da loven blev ændret indgik Palle Sørensens sag både i den offentlige og politiske debat. Benådning af livstidsdomme debatteres til stadighed både politisk og i offentligheden.

Tidligere kriminalassistent Frank Bøgh er forfatter til Bogen Politimorder, der bygger på mange og lange samtaler mellem Bøgh og Sørensen. På bogens forside er der trykt et meget rammende citat fra Palle Sørensen: Jeg kan kun takke én for, at jeg har spildt mit liv. Det er mig selv. Og det er ikke nogen rar tanke. På denne aften vil Frank Bøgh fortælle os, hvad der egentlig skete den septembernat i 1965. Tog Palle Sørensen afsted hjemmefra med planer om at dræbe fire unge mænd? Bøgh vil også fortælle, hvad drabene kom til at betyde for dansk Politis selvforståelse, og hvilket politisk efterspil sagen fik.

Arrangør

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .