50 år med fri abort i Danmark

50 år med fri abort i Danmark

Fra DKK 50,00

Sted

Dato

01 okt 2023 kl. 10:00 - 12:00

Beskrivelse

Arbejdermuseet og Alliancen for Fri Abort markerer 50-året for danske kvinders ret til fri abort, når vi den 1. oktober kl. 10-12 sætter fokus på retten til fri abort, og hvordan vi sikrer, at rettigheden også eksisterer de næste 50 år.

Den 1. oktober 1973 trådte loven om fri abort i kraft i Danmark, og danske kvinder fik dermed en frihedsret, der har haft afgørende betydning for friheden til at bestemme over egen krop, for ligestillingen og for kvinders sundhed.

50 år efter den fri abort blev en realitet i Danmark, er det stadig ikke noget, vi snakker meget om. Det er en rettighed, vi i Danmark næsten tager for givet, men et blik ud i verden viser, at retten til at bestemme over egen krop er under hårdt pres. Nogle steder i verden har aborten aldrig været fri, og i andre lande - såsom Polen og USA - er retten de seneste år blevet stærkt begrænset.

Til dette arrangement sætter vi fokus på kampen for fri abort før og nu. Igennem samtaler, kunst og debat trækker vi tråde fra før aborten blev fri til i dag. Og også ind i fremtiden, når vi diskuterer, hvordan vi bevarer og videreudvikler retten for de kommende generationer.

Det gør vi igennem generationssamtaler, oplæsning, og debat belyser vi flere aspekter af retten til fri abort, herunder oplevelsen af at få abort før og nu,  hvordan den offentlige samtale om fri abort udfolder sig samt hvordan vi sikrer retten til fri abort de næste 50 år.


Program:

Samtale om abort før og nu mellem Journalist Camilla Stockman og Skuespiller Lone Hertz

Tale af forkvinde for Folketingets Tværpolitiske Netværk for Seksuel og Reproduktiv Sundhed og Rettigheder Birgitte Vind

Oplæsning af aborthistorie fra Færøerne ved Katrin Kamban, Frit Vall

Generationssamtale om tonen i den offentlige debat om abort. I samtalen deltager tidligere minister Helle Degn, politiker Laura Rosenvinge, debattør Pernille Skipper og podcastvært Anne Kirstine Cramon. 

Forfatter Camilla Stockman læser op fra ” Når du strammer garnet” 

Paneldebat om hvordan vi sikrer retten til fri abort de næste 50 år? I panelet deltager Formand for DSU Katrine Evelyn Jensen, Ligestillingsordfører i Liberal Alliance Ungdom Katrine Hvid, Forkvinde for Jordemoderforeningen Lis Munk, Politisk Chef i Sex & Samfund Maria Lindhardt, Vicedirektør på Arbejdermuseet Linda Nørgaard Andersen

Dørene åbner ½ time inden arrangementets startLokation

Arbejdermuseet, Arbejdermuseet, Rømersgade 22, 1362 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Anbefalede events
Events du har kigget på