spring til hovedindhold

5TÜCKW3RK

5TÜCKW3RK

Fra DKK 70,00

Sted

Dato

04 maj 2024 kl. 16:00 - 17:15

Beskrivelse

Program: 

 • Mette Nielsen, Together, 2021. (13”)
 • Matias Vestergård Hansen, Collapse and Collapse, 2020 (13”)
 • Christian Winther Christensens, Festmusik, 2012 ( 8 ")
 • Morten Ladehoff, 5TÜCKW3RK - uropførelse (15")

Dir. Rei Munakata

I koncertserien ’Danske dialoger’ bestiller ATHELAS et nyt værk hos en dansk komponist, der samtidig udvælger et værk af en anden komponist, der har haft en særlig betydning for dem. I denne omgang gælder det Morten Ladehoff, der til lejligheden har skrevet 5TÜCKW3RK – et værk, der leger med ideen om at være et stykke musik i stykker. Ladehoff beskriver selv værket som en slags autonom lyd-fabrik, hvor musikalske forløb sættes i gang, men ikke afsluttes, og hvor konturer af sarte klanglige konstruktioner opstår, spilles forlæns og baglæns, accelereres, skæres op og flettes sammen på kryds og tværs. Midt i dette uforudsigelige, kantede og støjende univers findes en kerne af poetisk sensibilitet.

Ladehoff har udvalgt værket Festmusik af Christian Winther Christensen: En komponist, Ladehoff især beundrer for hans teknisk virtuose instrumentation samt evnen til at rumme uendeligt mange nuancer i krydsfeltet mellem støj og tone. I Festmusik peger Ladehoff eksempelvis på den nærmest kitschede lækkerhed, hvormed akkordprogressionerne træder frem fra baggrunden af mekanisk støj, samt den nærmest Beethovenske måde, værket formår at fastholde lytterens opmærksomhed på.

Til koncerten opføres desuden værker af to unge, danske komponister, som lige nu gør sig bemærket både i indland og udland. Det drejer sig om Mette Nielsens Together for soloklarinet og strygekvartet samt Matias Vestergård Hansens Collapse and Collapse, som Hansen på kryptisk vis selv har beskrevet som et 'party-and-hangover'-værk, og som hermed får sin danmarkspremiere. 

Koncerten dirigeres af den erfarne, japanske dirigent Rei Munakata, der har en særlig passion for de eksperimentelle afkroge af den moderne kompositionsmusik

Arrangør

Athelas Sinfonietta Copenhagen er det førende ensemble i Danmark inden for ny kompositionsmusik. Siden begyndelsen i 1990 har ensemblet uropført og bestilt en lang række værker og har ud over uropførelser af helt nye værker også spillet en lang række af det 20. århundredes klassikere. Athelas Sinfonietta samarbejder med solister, dirigenter og ensembler fra ind- og udlandet, turnerer i udlandet og spiller på festivaler og ved operaforestillinger

Lokation

Musikhuset København, Vesterbrogade 59, 1620 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser
Genbesøg begivenheder