Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

75 års fødselsdagskoncert med Arne Würgler Band "DET BEGYNDER MED HINANDEN"

Afholdt event

75 års fødselsdagskoncert med Arne Würgler Band "DET BEGYNDER MED HINANDEN"

Fra DKK 175,00

Sted

Dato

30 okt 2018 kl. 20:00 - 23:00

Beskrivelse

"DET VI KÆMPER FOR - ER DET VI KÆMPER MED"

Dette smukke budskab vil tirsdag den 30.10. 2018 kl. 20 blive til virkelighed og fejret ved en koncert i Arbejdermuseets smukke gamle festsal, Rømersgade 22, København.

Overskriften for koncerten er:

                                                      DET BEGYNDER MED HINANDEN.

"Vi er selv historie", sagde PH engang. Ja, og der er altid en lille og en stor historie.

Min lille historie begynder for 75 år siden, d. 30. oktober 1943. Den store historie er krigen. Danmark er besat af en fremmed magt. Men netop dette år begynder også modstanden og ønsket om frihed at bryde frem i vores land og give håb. En både politisk og kulturel modstandskamp ser dagens lys i Danmark, mens jeg vokser op.

Til koncerten "DET BEGYNDER MED HINANDEN" har jeg inviteret nogle kunstnere. Sammen vil vi med sange og tekster fortælle om modstanden og dens historie: Som den foldede sig ud fra 1943 til i dag, og som den blev oplevet af mig og mange omkring mig.

Historien
Allerede i skoletiden voksede modstanden inden i mig. Næret af usikkerhed, frygt og manglende selvværd. Mødet med datidens sorte skole blev for mig og mange af mine skolekammerater et voldsomt og mørkt minde, som vi har båret med os lige siden dengang.

Jeg tror dette mørke minde skabte forudsætning og grobund for det senere ungdomsoprør, der nu fejrer sit 50 års jubilæum. Senere kom kvindernes egen kamp og modstanden imod Vietnamkrig, EF, borgerskab, voksende ulighed osv. En fælles modstandens historie, vi kender så godt, og som mange i min generation har stærke og klare minder om.

Selvværd og glæde
Modstanden har sin egen bevidsthed, sit oprør, sin vrede og sin indignation. Men den har også sin egen kultur og historie med og om identitet, selvværd og glæde. Det sidste kom jeg til at blive en del af på godt og ondt med musik, der spænder fra jazz til rock og til et utal af sange med danske ord.

Et bedre sted for de mange
Jeg blev Røde Wilfred, kendt fra Christiansborgs slotsplads og utallige demonstrationer mod og med, hvad der sker og rør sig i vores fælles verden. Udelukket fra DR og hånet af datidens højrepolitikere. Jeg blev også en slags talsmand for mine kollegaer i musikverden. For mig og mange i min generation kom det til at handle om at tage stilling og finde et nødvendigt og relevant udtryk. Et udtryk, som kunne bevæge og meget gerne gøre verden til et bedre sted at være for de mange.

De medvirkende
Med på Arbejdermuseets smukke og historiske scene har jeg inviteret kunstnere, som jeg har arbejdet med i de senere år: Banjodronningen Sine Bach Rüttel, guitarlegenden og veteranen Nils Tuxen og mine to herboende cubanske venner bassisten Yasser Pino og trommeslageren Yohan Ramon. Samt som special gæst, skuespilleren og sangeren Mette Marckmann, kendt for sine præcise og smukke fortolkninger af Trilles sange.

På scenen vil vi fejre oprørets og modstandens sange igennem min tid. For mig blev bl.a. Poul Henningsen, Bert Brecht, Tove Ditlevsen stjerner, inden jeg, sammen bl.a. med Benny Holst og Jesper Jensen i fællesskabet Agitpop, selv kom på banen.

Sammen med teaterinstruktøren Jakob Oschlag, som jeg har arbejdet sammen med siden forestillingen på Fiolteatret "HUSKER DU HVOR SKOLETID" (1971), har vi hermed glæden af at kunne præsentere et helt unikt program med sange fra engang og til i dag:

DET VI KÆMPER FOR, ER DET VI KÆMPER MED.

Kærlig hilsen
Jakob Oschlag og Arne Würgler

www.arnewurgler.dk

Lokation

Arbejdermuseet Arbejdermuseet, 22 Rømersgade København K, 1362 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Oplev Mer