Aarhus Jazz Orchestra & Claus Waidtløw: The Seasons

05 feb 2020 kl. 20:00 - 22:30

Jemtelandsgade 3, 2300 København

5. februar 2020
Kl. 20.00 - dørene åbner kl. 19.30. 

Til Vinterjazz 2020 præsenterer Aarhus Jazz Orchestra The Seasons - et nyt værk af den prisvindende komponist og saxofonist Claus Waidtløw. Koncerten kan opleves i samarbejde med Amagerbro Jazz og indledes med en artist talk v. Claus Waidtløw, der fortæller om værket, publikum skal til at opleve.

Det nye værk til Aarhus Jazz Orchestra er inspireret af årstidernes skiften og består af fire satser, som, foruden Claus Waidtløw selv, præsenterer tre solister fra Aarhus Jazz Orchestra. Ved koncerterne medvirker den prisvindende trommeslager Jorge Rossy, som Aarhus Jazz Orchestra også har samarbejdet med ved tidligere lejligheder.

Waidtløw har de senere år etableret sig som én af landets førende komponister inden for rytmisk musik, og modtog i 2015 en Danish Music Award i kategorien “Årets Danske Jazzkomponist”. I 2016 udgav han i samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra det anmelderroste album Apples for Adam, og har siden skrevet musik til flere europæiske orkestre.

Jorge Rossy er en af de helt store navne på den internationale jazzscene og har spillet fast med bl.a. Joshua Redman, Brad Mehldau, Lee Konitz og Chick Corea.

Om værket siger Claus Waidtløw:

”Mange lader sig inspirere af naturen og komponister fra den klassiske verden har skrevet store værker omkring årstiderne, men indenfor den rytmiske verden er det, mig bekendt, ikke mange, der har taget dette tema op i en større orkestermæssig sammenhæng. Det glæder jeg mig til”.


Du kan læse mere om Aarhus Jazz Orchestra her: www.aarhusjazzorchestra.dk og på www.amagerbrojazz.dk