Åbning af Sagatid.dk

12 jun 2018 kl. 19:30 - 21:00

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København


Mød forfatterne Christian Dorph og Dy Plambeck, lektor Annette Lassen og redaktør Henrik Poulsen, når vi markerer åbningen af den nye portal Sagatid.dk, der formidler sagaerne og bringer dem i dialog med nutiden.


Islændingesagaerne er Nordens største bidrag til verdenslitteraturen. I 2015 udkom en nyoversættelse, så de kan læses på et mundret dansk, og nu åbner en ny formidlingsportal, der bringer sagaerne i dialog med nutiden.

På Sagatid.dk har 18 nordiske forfattere udfordret udvalgte afsnit fra sagaerne for at give deres bud på, hvordan de vedkommer os i dag. Desuden har en række velkendte fotografer skildret de steder, hvor sagaerne udspiller sig, og samlet set er sagatid.dk et inspirerende litterært univers på nettet, hvor man kan gå på opdagelse i sagaerne og deres verden gennem nutidens optik.

Sagatid.dk præsenteres officielt denne aften.

Arrangementet
Redaktkør Henrik Poulsen fortæller om ideen med sagatid.dk, før Annette Lassen fortæller om sagaerne som litteratur. Derefter vil forfatterne Christian Dorph og Dy Plambeck, der begge har bidraget med nyskrevne tekster, fortælle om, hvordan de har hentet inspiration i de oprindelige sagaer og arbejdet med at omforme stoffet til moderne litteratur. Programmet varer 90 minutter og derpå byder Islands Ambassade på en forfriskning.

Læs mere om aftenen og de medvirkende her på nordatlantens.dk

Åbningen af sagatid.dk er arrangeret i samarbejde med Islands Ambassade i København i anledning af Islands 100-års Suverænitetsjubilæum.

Nordatlantens Venner og studerende
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen

Åbning af Sagatid

Salg lukket


Åbning af sagatid - studerende og medlemmer af Nordatlantens Venner

Salg lukket