spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Åbningskongres: Mauerfall - Europa 1989/2019 (Venteliste)

Afholdt event

Åbningskongres: Mauerfall - Europa 1989/2019 (Venteliste)

Fra DKK 150,00

Sted

Dato

06 sep 2019 kl. 16:00 - 19:15

Beskrivelse

ÅBNINGSKONGRES: MAUERFALL – EUROPA 89/19
Som startskud på årets festival inviterer Golden Days i samarbejde med Københavns Universitet til åbningskongres i universitetets festsal.

Hvad der sker i Europa anno 2019, hvor vi skal hen, og hvad kan vi lære af det mod og den frihedstrang, der dominerede i 1989? Adam Holm er vært, når en række europæiske politikere, forskere og kulturpersonligheder tager tager temperaturen på det europæiske projekt, identitet og fælleskab - dengang og i dag - til 'Mauerfall: Europa 89/19'.

Åbningskeynote: Lech Walesa (PL)
Lech Walesa er modtager af Nobels Fredspris, tidligere præsident i Polen og var lederen af det folkelige oprør i Polen i 1980’erne, som ledte til Østblokkens sammenbrud. Som elektriker ved et skibsværft i Gdansk stod Walesa i 1980 i spidsen for det folkelige oprør, der ledte til oprettelsen at de første frie fagforeninger i Østblokken og siden til det første frie valg i et kommunistisk land i Europa i 1989. Lech Walesa og polakkernes frihedstrang udløste en dominoeffekt i hele Østeuropa, hvor folkelige oprør resulterede i regimers kollaps og Europas genforening - bedst husket med Murens Fald 9. november 1989. Det er derfor en stor ære, at Lech Walesa vil åbne kongressen med en keynote-talk og uddelingen af Lech Walesa Frihedsprisen til en dansk frihedskæmper. 
NB: Walesa taler på polsk, med simultanoversættelse til dansk.

Paneldebat: Europa 89-19
En paneldebat om Europas tilstand fra 1989-2019 med Uffe Ellemann-Jensen (f. 1941, udenrigsmininister fra 1982-93), Jeppe Kofod (nuværende udenrigsminister og tidligere medlem af Europa-Parlamentet), Rebecca Adler-Nissen (f. 1979, professor ved Københavns Universitet) og Lykke Friis (f. 1969, udenrigskorrespondent i Tyskland for Berlingske, fhv. klima- og energimininister samt prorektor på Københavns Universitet).

Samtale: Generation Post-mur
Hvordan ser Europa ud for Generation Post-mur?
Samtale med Simon Strauss (f. 1988). Ung tysk historiker, forfatter og teateranmelder på Frankfurter Allgemeine. Strauss udgav i 2017 bogen 'Sieben Nächte', der betegnes som et tysk nøgleværk for generationen født efter Berlinmurens fald. Strauss er desuden initiativtager til den europæiske tænketank 'Arbeit an Europa', hvor unge europæriske tænkere diskuterer Europas identitet.


Golden Days Festival 2019
I anledning af 30-året for Berlinmurens fald og Europas genforening zoomer den kulturhistoriske festival Golden Days ind på 1989 som epokegørende brydningstid – både historisk, politisk og kulturelt. Gennem 150+ arrangementer og i samarbejde med mere end 100 partnere ser festivalen 30 år tilbage i tiden og spørger, hvad vi i dag kan lære af en tid, hvor både kontrasterne, drømmene og modet til at handle var større. 
Golden Days Festival finder sted den 6.-22. september og programmet offentliggøres løbende gennem sommeren på www.goldendays.dk.

Lokation

Festsalen, Københavns Universitet Festsalen, Københavns Universitet, Vor Frue Plads 4, 1168 KBH K

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .