Abrahamsen, Mendelssohn og Tjajkovskij - Symfonikoncert med LTSO og Johannes Søe

01 apr 2019 kl. 19:30 - 22:00

Lyngby Idrætsby, Hal 2, Lundtoftevej 53A, 2800 Kgs Lyngby

Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester inviterer til forårskoncerter.

Dirigent: Morten Ryelund

Solist: Johannes Søe, violin

Program:

Hans Abrahamsen: Symfoni nr. 1

Mendelssohn: Violinkoncert

Tjajkovskij: symfoni nr. 6 “Pathetique”

Én ny og to klassiske klassikere

I april 2019 får Hans Abrahamsen tildelt Leonie Sonnings musikpris – den største danske pris inden for klassisk musik. Den danske komponist kommer med denne pris i samme liga som Britten, Bernstein og Stravinsky. (http://www.sonningmusic.org/the-music-prize.aspx)
Prisen bliver overrakt i Radiohuset den 26 april, men man kan nå at opleve hans musik inden. LTSO har sat hans ”Symfoni” på programmet til koncerter mandag den 1.4. i Lyngby, lørdag 6.4. i Jyllinge og mandag 8.4. i København. Og mon ikke denne symfoni kommer til at stå som en ny klassiker i det symfoniske repertoire?

Til koncerterne kombinerer vi Hans Abrahamsens musik med to af de mest elskede klassikere, nemlig Mendelssohns violinkoncert og Tjaikovskys sidste symfoni ”Pathetique”.

Mendelssohns violinkoncert er et af de allerbedst kendte værker fra den tyske romantik, og som solist i violinkoncerten har vi den store fornøjelse at arbejde sammen med koncertmester i DR symfoniorkestret, Johannes Søe Hansen, der i forbindelse med sit 25-års jubilæum modtog Peter Varmings Mindelegat ved orkestrets nytårskoncert 2019. (https://www.dr.dk/om-dr/nyheder/jubilarer-blev-overrasket-med-mindepris-ved-nytaarskoncert).

Tjajkovskijs ”Pathetique” er både tragisk og storslået. Vores dirigent, Morten Ryelund, har studeret direktion i Sankt Petersborg og har dér fået forståelsen for at dirigere de store russere: ”De er ofte og gerne patetiske, men aldrig sentimentale”. Det glæder LTSO sig til at føre ud i livet sammen med vores dirigent.

Normal

DKK 95,00 + DKK 12,11 gebyr

Studerende

DKK 50,00 + DKK 8,74 gebyr

Børn og unge under 18 år

Gratis