ÆSKEWORKSHOP I KAMMA RAHBEKS ÅND / GOLDEN DAYS 2022

DKK 230,00

Sted

Dato

09 sep 2022 kl. 15:00 - 18:00

Beskrivelse

Kamma Rahbek var en kreativ sjæl, som både udfoldede sig i æskeværkstedet og i den store have omkring Bakkehuset.
Den kreative stemning bringer vi tilbage til huset, når kunsthåndværker og antropolog
Anne Rahbek holder æskeworkshop i Kamma Rahbeks ånd.

Kamma Rahbeks æsker af pap og papir gjorde hende berømt, da hun lavede dem for omkring 200 år siden. Mange af dem ligner til forveksling små metalæsker og blev lavet af fine papirmaterialer med miniaturemalerier, som blev klistret ind i lågene. Æskerne blev skænket bort som gaver til venner, familie og bekendte og de var indimellem forsynet med et lille brev, en hårlok eller noget andet, som understregede den personlige relation mellem æskens afsender og modtager. Æsken blev dermed både et vidnesbyrd om den personlige relation og et minde om den anden.

I forbindelse med årets Golden Days Festival afvikles der en kreativ workshop med inspiration fra Bakkehusets værtinde Kamma Rahbek, hvor man kan dekorere æsker med tørrede blomster fra museets have.

Anna Rahbek

Workshoppen varetages af Anne Rahbek, der er kunsthåndværker og antropolog. I sit arbejde som konsulent trækker hun meget på sit kunstneriske og kreative virke.

Anne Rahbek har altid haft naturen som den største inspirationskilde, også i hendes kunsthåndværk, hvor der på forskellige måder indgår tørrede blomster og plantedele. I foråret 2022 samlede Anne Rahbek forskellige blomster ind fra den historiske have omkring Bakkehuset, og de blomster er siden blevet tørrede og pressede, så de kan bruges til vores æskeworkshops.

Under workshoppen introduceres deltagere til materialer og arbejdet med decoupage, så man kan skabe en unikaæske efter sit eget hoved. Undervejs vil der være en rundvisning i museet, hvor man kan høre mere om Kamma Rahbeks æsker, den historiske have omkring huset og det selskabsliv, der udfoldede sig i Bakkehusets stuer. Anne Rahbek vil fortælle om menneskers behov for at mindes og hvordan man skaber betydningsfulde erindringer.

Vi har æskerne klar på forhånd, men hvis man selv har pressede blomster og/eller blade, man ønsker at bruge til workshoppen, er man velkommen til at medbringe dem.

Information

Pris for deltagelse: 230 kr.
Materialer samt kaffe og te er inkluderet i prisen. 
Arrangementet foregår på Bakkehusets 1. sal med adgang via trappe. Dørene åbner 20 min. før begyndelsestidspunktet. Pladser er unummererede.

Arrangør

Bakkehuset er et litterært museum, en romantisk have og et kulinarisk orangeri. Oplev den danske guldalder i ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbeks genindrettede hjem.

Lokation

Bakkehuset Bakkehuset, Rahbeks Alle 23, 1801 Frederiksberg

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .