Afrikas Heksebørn - foredrag med med Anja Lovén

13 okt 2018 kl. 16:00 - 18:00

CasaV58, Vestergade, 8000 Aarhus

Det er med meget stor stolthed, at vi byder på foredrag med denne absolut enestående kvinde - hædret med en lang række priser for det enorme arbejde hun har viet sit liv til.


Lovén blev verdens kendt i 2016, da et billede fra en af hendes redningsaktioner af heksebørn gik viralt.

På billedet sidder Anja på hug foran en lille nøgen og udsultet dreng, som hun giver vand med sin vandflaske. Anja tager drengen med til hendes børnecenter i Nigeria, hvor han mirakuløst overlever.

Hun giver ham navnet Hope, og rednings-aktionen bliver en vigtig katalysator i Lovéns kamp for at fortælle resten af verden om heksebørn og den overtro, der hersker i Nigeria.

Anja Ringgren Lovén holder tankevækkende og inspirerende foredrag om sit nødhjælpsarbejde i Nigeria, hvor hun hjælper de udsatte “heksebørn”. Anja fortæller autentisk og engageret om det at satse alt for en sag og følge sit hjerte. En beslutning som har givet mange efterladte børn et hjem og trygge rammer at vokse op i. Sæt dit liv i perspektiv, og oplev et Anja Ringgren Lovén foredrag.


OBS! Sidste frist for køb af billet d.01 sep.


Om Anja og DINNødhjælp:

I 2012 stiftede Anja Ringgren Lovén sin helt egen nødhjælpsorganisation, DINNødhjælp.

En beslutning, der kom som en direkte følge af hendes oplevelser som nødhjælpsarbejder i Malawi året før. Hun opsagde sin stilling som butikschef i 2011 for at rejse til Afrika, hvor hun i 3 måneder arbejdede som observatør og nødhjælpsarbejder. Her oplevede hun en så ekstrem fattigdom og sult, som hun på ingen måder kunne glemme igen. Hun besluttede sig derfor for, at hun resten af sit liv ville kæmpe imod fattigdom og sult i Afrika og støtte verdens fattigste til et mere værdigt liv.

I dag er Anja landskendt som ildsjælen fra Frederikshavn, der solgte og satsede alt hvad hun ejede for sin sag – Afrikas børn. Med en utrættelig optimisme, en kæmpe portion vilje og ikke mindst mod til at bevæge sig ud på usikker grund, har hun formået at give humanitært og frivilligt arbejde en helt ny betydning.

DINNødhjælp har i mere end 3 år støttet børn i Nigeria, som bliver beskyldt for at være hekse, og Anja driver sammen med sin nigerianske mand et børnehjem for de såkaldte “heksebørn”, der uden hjælp ender med at leve et ensomt liv på gaden, hvor de fleste ikke overlever.

Hekseanklager er et stigende problem i mange afrikanske lande, specielt i Nigeria. Årsagerne til hekseanklagerne kan være pga. død og sygdom i familien. Det kan være en fejlslagen høst, fyringer eller barnløshed. Ifølge traditionel afrikansk tro har alting en overnaturlig årsag, og det er oftest børn, der bliver gjort til syndebukke.

Ticket 546943

Salg lukket