spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Aftenkonsultation: Foregangskvinder og forskende kvinder

Afholdt event

Aftenkonsultation: Foregangskvinder og forskende kvinder

Fra DKK 0,00

Sted

Dato

11 maj 2023 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

I slutningen af 1800-tallet kæmpede de første kvinder sig ind i den akademiske verden og blev læger fra Københavns Universitet. Nielsine Nielsen blev i 1885 den første af slagsen. Men hvordan var det for den første generation af kvindelige læger at færdes i en verden domineret af mænd? Hvordan balancerede de forventninger – både fra dem selv og omverdenen? Louise Ludvigsen er historiker og vil til denne aftenkonsultation fortælle om disse kvinders kamp for pladsen på hospitaler og i privatpraksis, og hvordan det gik dem på deres vej gennem livet.

Ligestillingen inden for sundhedsvidenskaberne er fortsat til debat. Nogle fag er mandsdominerede, andre kvindedominerede. Forskning styrkes af diversitet, også i forhold til køn. Hvad skal der til for at gøre op med den såkaldte ”leaking pipeline”, hvor kvinder, trods stor repræsentation på mange studier, forlader forskningen? Maria Kristiansen er professor og arbejder aktivt for meningsfulde og bæredygtige karriereforløb for unge forskere, blandt andet med fokus på ligestilling. Til denne aftenkonsultation vil hun fortælle om nogle af de initiativer, der findes for ligestilling på tværs af køn og andre faktorer i den sundhedsfaglige forskningsverden – og om sine egne erfaringer som kvinde og forsker.

Foredragsholdere:

Maria Kristiansen, professor og viceinstitutleder på Institut for Folkesundhedsvidenskab

Louise Ludvigsen, ph.d. på Saxo-instituttet

Aftenkonsultationer på Medicinsk Museion

Medicinsk Museion byder velkommen til en ny sæson af Aftenkonsultationer. I foråret 2023 vil vi med tre arrangementer sætte fokus på kvinder og sundhed med tre forskellige temaer. Med både historisk og nutidig vinkel, skal vi høre om kvinder som patienter, om fertilitet og om ligestilling inden for forskning og sundhedsvidenskab.

Aftenkonsultationerne på Medicinsk Museion er en foredragsrække, hvor fagfolk og forskere tager pulsen på sundhedsvidenskabens fortid, nutid og fremtid. Aftenkonsultationerne anbefales til uhelbredeligt nysgerrige, der søger smitstof til eftertanke.

Aftenkonsultationerne foregår i auditoriet fra 1787, der oprindeligt blev bygget som det Kongelige Kirurgiske Akademi. Efter konsultationen anbefales det at tage en drink og en spadseretur rundt i museets udstillinger.

Husk at en hypokonderbillet til alle tre arrangementer kan købes med en helende rabat.

Arrangør

Hvad er Medicinsk Museion? Et universitetsmuseum, der udforsker og samler på medicinsk historie og kultur.


Hvad gør vi?
Gennem fantasifulde og undersøgende udstillinger, events og debatter bygger vi bro mellem den brede offentlighed og den nyeste forskning.


Og hvorfor?
Vi ønsker at uddybe forståelsen af sundhed, sygdom, krop & sind, og i sidste ende berige folks liv

    Lokation

    Medical Museion, Bredgade 62, 1260 København

    FAQ

    • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

      Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

    • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

      De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

    • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

      Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

    • Hvor finder jeg linket til et online event?

      På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

    • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

      Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .