spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser

Aftenkonsultation: Kvinder som patienter

Afholdt event

Aftenkonsultation: Kvinder som patienter

Fra DKK 0,00

Sted

Dato

25 apr 2023 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Der er stor forskel på mænd og kvinders patientforløb i det danske sundhedssystem. Kvinder bliver gennemsnitligt diagnosticeret senere end mænd og først i de senere år, er man begyndt at se nærmere på kønnenes forskelle i sygdom og behandling. Mange forskningsstudier forholder sig ikke nævneværdigt til køn, og der bliver forsket mindre i kvindesygdomme. En af udfordringerne er de kvindelige hormoner, der ofte besværliggør forskning i kvinders sundhed.


Til denne Aftenkonsultation skal vi høre mere om kvinder som patienter – både i dag og historisk set. Sundhedssociolog Pernille Tanggaard vil gøre os klogere på kønsforskelle i behandlingssystemet i dag. Derefter ser vi nærmere på kvinder som patienter i et historisk perspektiv. Kulturhistoriker Jennie Sejr Junghans vil fortælle om kvinder, der døde i barselssengen, om hysteri som diagnose, og hvordan man behandlede og opfattede syge kvinder historisk set.

Foredragsholdere:

Jennie Sejr Junghans, kulturhistoriker og studielektor ved SAXO-instituttet

Pernille Tanggaard, Professor i sundhedssociologi ved Folkesundhedsvidenskab - SDU

Aftenkonsultationer på Medicinsk Museion

Medicinsk Museion byder velkommen til en ny sæson af Aftenkonsultationer. I foråret 2023 vil vi med tre arrangementer sætte fokus på kvinder og sundhed med tre forskellige temaer. Med både historisk og nutidig vinkel, skal vi høre om kvinder som patienter, om fertilitet og om ligestilling inden for forskning og sundhedsvidenskab

Aftenkonsultationerne på Medicinsk Museion er en foredragsrække, hvor fagfolk og forskere tager pulsen på sundhedsvidenskabens fortid, nutid og fremtid. Aftenkonsultationerne anbefales til uhelbredeligt nysgerrige, der søger smitstof til eftertanke.

Aftenkonsultationerne foregår i auditoriet fra 1787, der oprindeligt blev bygget som det Kongelige Kirurgiske Akademi. Efter konsultationen anbefales det at tage en drink og en spadseretur rundt i museets udstillinger.

Husk at en hypokonderbillet til alle tre arrangementer kan købes med en helende rabat.

Arrangør

Hvad er Medicinsk Museion? Et universitetsmuseum, der udforsker og samler på medicinsk historie og kultur.


Hvad gør vi?
Gennem fantasifulde og undersøgende udstillinger, events og debatter bygger vi bro mellem den brede offentlighed og den nyeste forskning.


Og hvorfor?
Vi ønsker at uddybe forståelsen af sundhed, sygdom, krop & sind, og i sidste ende berige folks liv

  Lokation

  Medical Museion, Bredgade 62, 1260 København

  FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

   Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

   De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

   Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

   På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

   Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .