Spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Aftenkonsultation: Mænd – hvordan går det egentlig?

Afholdt event

Aftenkonsultation: Mænd – hvordan går det egentlig?

Fra DKK 95,00

Sted

Dato

25 apr 2024 kl. 19:00 - 21:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Aftenkonsultation: Mænd – hvordan går det egentlig?

Hvordan står det til med mænds sundhed – både fysisk og psykisk? At være mand i det 21. århundrede er ikke altid helt let. Fortællingen om hvad der udgør en rigtig mand er i opløsning, men hvordan definerer man et nyt ideal, og hvem skal gøre det? Kom til Aftenkonsultation og hør psykolog Svend Aage Madsen og forfatter Sebastian Lynggaards bud på udfordringer og løsninger.

Rigtige mænd græder ikke. Rigtige mænd går ikke til lægen. Rigtige mænd viser ikke svaghed. Fastlåste forventninger og kulturelle normer kan spænde ben for mange mænds trivsel. Mænd er oftere ensomme og begår oftere selvmord. Men kan memes med nuttede pandaer og vaskebjørnebørn være vejen til en følelsesrevolution for mænd? Og passer det overhovedet, at mænd ikke går til lægen? Denne Aftenkonsultation står i mændenes tegn, når vi tager temperaturen på, hvordan mænd egentlig går og har det.

Sebastian Lynggaard er debattør, meme-mager og instagrammer under navnet Herlige Svend. På sin instagramprofil udfordrer Sebastian Lynggaard normer og forestillinger om ”den rigtige mand” ved hjælp af billeder af nuttede dyr, regnbuer og børne-tvklip. Han startede som anonym og fik et utal af beskeder fra vrede mænd, der mente, han skulle steriliseres og voldtages for at tale sådan om mænd. Da han stod frem som mand, fik han at vide, han forråder sit eget køn. Men hvad vil det sige at forråde sit eget køn? Det spørgsmål fik Sebastian Lynggaard til at skrive bogen ”Mandsforræder – vores vrede, ansvar og potentiale”, hvor han kigger nærmere på de følelser af vrede, skam, ensomhed og mindreværd, der udfordrer mænd – måske især fordi de ikke taler sammen om det.

Mænds trivsel og sundhed optager også den erfarne psykolog og mandeforsker Svend Aage Madsen. Gennem mere end 20 år har han forsket i mænd som patienter, mænds mentale og fysiske sundhed og mænd med fødselsreaktioner. I tusindvis af år har det været en del af vores kultur, at det ikke har været produktivt for mænd at forholde sig til, hvordan de har det. Svend Aage Madsens forskning peger på, at mænd har svært ved at vise svaghed, fordi de mangler et sprog for følelser. Det får indflydelse på mænds trivsel, hvornår de søger læge, hvordan de er patienter i sundhedssystemet, og hvordan de reagerer, når de bliver fædre.

Foredragsholdere:
Svend Aage Madsen, psykolog, ph.d., klinisk specialist og formand for Forum for Mænds Sundhed
Sebastian Lynggaard aka. Herlige Svend, Mandsforræder, forfatter og instagrammer


Aftenkonsultationer på Medicinsk Museion

Aftenkonsultationerne på Medicinsk Museion er en foredragsrække, hvor fagfolk og forskere undersøger og tager pulsen på sundhedsvidenskabens fortid, nutid og fremtid. Aftenkonsultationer anbefales til uhelbredeligt nysgerrige, der søger smitstof til eftertanke.

Aftenkonsultationerne foregår i auditoriet fra 1787, der oprindeligt blev bygget som det Kongelige Kirurgiske Akademi. Efter konsultationen anbefales det at tage en drink og en spadseretur rundt i museets udstillinger.

Husk at en hypokonderbillet til alle tre arrangementer kan købes med en helende rabat.

Arrangør

Hvad er Medicinsk Museion? Et universitetsmuseum, der udforsker og samler på medicinsk historie og kultur.


Hvad gør vi?
Gennem fantasifulde og undersøgende udstillinger, events og debatter bygger vi bro mellem den brede offentlighed og den nyeste forskning.


Og hvorfor?
Vi ønsker at uddybe forståelsen af sundhed, sygdom, krop & sind, og i sidste ende berige folks liv

  Lokation

  Medical Museion, Bredgade 62, 1260 København

  FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

   Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

   De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

   Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

   På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

   Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .