Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Aftenkonsultation: Menneskemaskinen

Afholdt event

Aftenkonsultation: Menneskemaskinen

Fra DKK 75,00

Sted

Dato

20 nov 2019 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Helt op til 1900-tallet var det et mysterium, hvordan menneskekroppen omdanner mad til vækst og bevægelse. Først her begyndte lægevidenskaben at forstå kroppens byggesten: proteiner, kulhydrater og fedt. Man opdagede også stofskiftet - kroppens kemiske processer. I laboratorier verden over blev kroppens indre fabrik langsomt afkodet.

Denne nye viden gav videnskabelige bud på vigtige spørgsmål om sundhed: Hvad er sundt at spise? Hvordan bliver man overvægtig? Den gav også grobund for den madmatematik, vi kender i dag: Spiser man x antal kalorier, skal man forbrænde x antal kalorier. Men de sidste ti år er forskningen begyndt at sætte spørgsmålstegn ved aspekter af denne logik. En af opdagelserne, der har udfordret denne forestilling handler om kropsfedt. Lægerne har nemlig opdaget, at kroppen ikke kun indeholder hvidt fedt, men også brunt fedt - en fedttype som er helt adskiller sig fra den hvide. Opfattelsen af menneske-maskinen skal justeres.

Til denne Aftenkonsultation sætter vi fokus på, hvorfor fedt ikke bare er fedt. Lektor fra Medicinsk Museion Adam Bencard præsenterer, hvordan den tidlige forskning i sult og ernæring har påvirket vores blik på kroppen og forståelsen af mad. Herefter vil molekylærbiolog og gruppeleder ved Centre for Physical Activity Research Søren Nielsen fortælle om det nyopdagede brune fedt, og hvordan forståelsen af dette kropsvæv måske kan bruges til fremtidig behandling.

Lektor Adam Bencard, Medicinsk Museion
Molekylærbiolog Søren Nielsen, Centre for Physical Activity Research

Illustration: Fritz Kahn, 1926

Arrangør

Hvad er Medicinsk Museion? Et universitetsmuseum, der udforsker og samler på medicinsk historie og kultur.


Hvad gør vi?
Gennem fantasifulde og undersøgende udstillinger, events og debatter bygger vi bro mellem den brede offentlighed og den nyeste forskning.


Og hvorfor?
Vi ønsker at uddybe forståelsen af sundhed, sygdom, krop & sind, og i sidste ende berige folks liv

  Lokation

  Medicinsk Museion Medicinsk Museion, Bredgade 62, 1260 København

  FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

   Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

   De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

   Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

   På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

   Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .