Aftenkonsultation: Museets ting – mellem bevaring og forfald

eventet sluttede

Aftenkonsultation: Museets ting – mellem bevaring og forfald

Sted

Dato

18 nov 2021 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Museer arbejder målrettet på at bevare historiske genstande for eftertiden. Dette er et udfordrende arbejde, hvor konservatoren overvåger og tilpasser luftfugtighed, temperatur og lys for at undgå at larver, svampe og mug kan leve i de værdifulde samlinger.

Men hvad sker der, hvis museet accepterer, at konservering ikke kan udsætte forfald for evigt, og i stedet for at forhindre det derimod forsøger at beværte liv og skabe nedbrud og forandring? Hvilke ændringer sker der konkret og symbolsk med museets genstande, hvis vi udsætter dem for fugt, lys og bakterier?

Til denne Aftenkonsultation tager konservator Amalie Suurballe Schjøtt-Wieth og filosof Martin Grünfeld publikum med til en samtale om det, der normalt foregår bag museets lukkede døre. Sammen undersøger de museets liv og forfald. Hvilke livsprocesser er konservatoren oppe imod, hvordan udføres det grundige og omsorgsfulde konserveringsarbejde, og på hvilken måde kan man gentænke livets rolle på museer gennem filosofi og kunstnerisk praksis.

Efter Aftenkonsultationen kan publikum besøge The Living Room – et eksperimentelt projekt der udfordrer grænserne for museets liv og afprøver kunstneriske og filosofiske måder at arbejde med genstande på.

Det anbefales yderligere at tage et glas på recept og en spadseretur rundt i museets udstillinger. Begge er inkluderet i prisen.

Foto: Medicinsk Museion

Arrangør

Lokation

Medical Museion Medical Museion, Bredgade 62, 1260 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .