Aftenkonsultation: Rasende hormoner
Aftenkonsultation: Rasende hormoner
Sted
Dato
Tags
Beskrivelse
Hvorfor har vi endnu ikke adgang til p-piller til mænd, og kan man behandle sig medicinsk ud af overgangsalderens ubehageligheder?
Til denne Aftenkonsultation skal vi høre om hormoner, og hvordan de påvirker vores krop. Både de kunstige hormoner i prævention og kroppens egne hormoner der raser, når kroppen går i overgangsalder.
Kunstige hormoner og prævention til mænd
Fra det øjeblik vi bliver seksuelt aktive, skal vi forholde os til muligheden eller risikoen for graviditet. Størstedelen af de præventionstilbud, der findes, er baserede på kunstige hormoner, og de er alle til kvinden. I de senere år har vi lært meget mere om, hvordan depression, akne, humørsvingninger, vægtøgning og meget andet er mere eller mindre almindelige bivirkninger, når vi forstyrrer kvindekroppens hormonbalance med kunstige hormoner. Men hvorfor findes der ikke hormonprævention til mænd? Hvor langt er vi fra, at mænd også kan forebygge uønskede graviditeter med anden prævention end kondom? Til denne Aftenkonsultation vil Anders Rehfeld, læge og forsker på Rigshospitalet, fortælle om den nyeste forskning på området og gøre os klogere på de kunstige hormoner og fremtidens prævention.
Overgangsalderens hormon-rasen
Når kroppen begynder at forberede sig på ikke længere at skulle reproducere, kalder vi det overgangsalder. Menopausen er tidspunktet for den sidste menstruationsblødning. Og også her spiller hormoner en væsentlig rolle. Hedeture, søvnforstyrrelser, og hjertebanken er denne gang udløst af kroppens egne hormoner.
Raser de løs for sidenhen at kunne slappe af? Kan man behandle sig medicinsk og undgå overgangsalderens naturlige gener? Anette Tønnes Pedersen er overlæge på Rigshospitalet og forsker i kvinders hormoner. Hun vil fortælle både om overgangsalderens hormon-rasen, og hvordan vi bedst håndterer det – med eller uden medicin.
Foredragsholdere:
Anders Rehfeld, læge og forsker på Rigshospitalet afdeling for Vækst og Reproduktion
Anette Tønnes Pedersen, overlæge og klinisk lektor på Gynækologisk afdeling på Rigshospitalet
Aftenkonsultationer på Medicinsk Museion
Til forårets Aftenkonsultationer 2023 sætter vi fokus på kvinder og sundhed. Med både historisk og nutidig vinkel, skal vi høre om kvinder som patienter, om fertilitet, om ligestilling inden for forskning og sundhedsvidenskab og om hormoner. Aftenkonsultationerne på Medicinsk Museion er en foredragsrække, hvor fagfolk og forskere tager pulsen på sundhedsvidenskabens fortid, nutid og fremtid. Aftenkonsultationerne anbefales til uhelbredeligt nysgerrige, der søger smitstof til eftertanke.
Aftenkonsultationerne foregår i auditoriet fra 1787, der oprindeligt blev bygget som det Kongelige Kirurgiske Akademi. Efter konsultationen anbefales det at tage en drink og en spadseretur rundt i museets udstillinger.
Arrangør
Hvad er Medicinsk Museion? Et universitetsmuseum, der udforsker og samler på medicinsk historie og kultur.
Hvad gør vi? Gennem fantasifulde og undersøgende udstillinger, events og debatter bygger vi bro mellem den brede offentlighed og den nyeste forskning.
Og hvorfor? Vi ønsker at uddybe forståelsen af sundhed, sygdom, krop & sind, og i sidste ende berige folks liv
Lokation
Medicinsk Museion, Bredgade 62, 1260 København
FAQ
-
Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?
Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .
-
Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?
De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .
-
Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?
Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .
-
Hvor finder jeg linket til et online event?
På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .
-
Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?
Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .
Aftenkonsultation: Rasende hormoner
Fra DKK 95,00