Aftenkonsultation: Sov godt

Bredgade 62, 1260 København
10 nov 2020 kl. 19:00 - 21:00
Super arrangør
Billetter DKK 75,00 - DKK 175,00
Billetter DKK 75,00 - DKK 175,00

En god nats søvn er afgørende for vores sundhed og velbefindende. Derfor er vi i stigende grad optaget af, hvordan vi får nok søvn i en travl hverdag. Men bekymring for den gode søvn er på ingen måde ny.

Til denne Aftenkonsultation vil forsker Kristin Hussey, Medicinsk Museion, give et historisk indblik i tankerne om søvn med udgangspunkt i 1800-tallets England. Dengang var der stor bekymring for, hvordan industrisamfundets indtog ville påvirke den vigtige nattesøvn. Mange frygtede en epidemi af søvnløshed, og derfor vejledte læger og videnskabsfolk de søvnige og søvnløse med kreative behandlinger. 

I dag arbejder søvnforskere verden over fortsat på at forstå søvnens mysterier og sundhedsmæssige betydning. Aftenens anden taler er søvnforsker lektor Birgitte Kornum, Københavns Universitet, der vil fortælle om søvnens videnskab – hvorfor har mennesket har brug for at sove mindst syv timer hver nat? Hvad sker der med hjernen når vi sover? Og hvorfor kan længerevarende søvnunderskud øge risikoen for kræft og hjertekarsygdomme?

Efter konsultationen anbefales det at tage et glas på recept og en spadseretur rundt i museets udstillinger. Begge er inkluderet i prisen.

BEMÆRK: Kristin Husseys oplæg er på engelsk.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke