AFTENSMAD OG INSPIRATION // ISLAMISK FEMINISME – mød Skandinaviens første kvindelige imam, Sherin Khankan

29 okt 2019 kl. 19:00 - 21:00

Brønshøjgårdvej 1, 2700 København

Brønshøj Bistro inviterer til aftensmad efterfulgt af et inspirerende oplæg. 4 tirsdage fylder vi et intimt og hyggeligt lokale, og forskellige emner sættes på dagsordenen de forskellige tirsdage; islamisk feminisme, forældreskab i medgang og modgang og smagninger på vin og øl, der forfører ved årets julebord.

Begrænset antal billetter. Billetten dækker aftensmad, filmvisning og oplæg. Drikkevarer til maden købes ved siden af.

Tirsdag d. 29/10 kl 19 – 21

Dagens ret på Brønshøj Bistro, efterfulgt af:

ISLAMISK FEMINISME – mød Skandinaviens første kvindelige imam, Sherin Khankan

Vi viser den prisvindende dokumentarfilm REFORMISTEN – den kvindelige imam, som i en årrække følger Sherin Khankan, mens hun er ved at etablere og åbne en af de første moskeer i Europa ledet af kvindelige imamer.

Moskeens medlemmer er forenede om én vigtig mission: De kæmper for en genlæsning af Koranen som bygger på tolerance, ligestilling og islamisk feminisme, - en tilgang som bringer dem på kant med den typiske islamske praksis, den patriarkalske tolkning og den udbredte islamofobi.

Moskeen kæmper for kvinders ret til at kunne lade sig skille og vie på tværs af religioner. Men kvinderne i moskeen er splittede. Skal de kæmpe i det skjulte eller stå frem – skal de tage små forsigtige skridt mod målet eller stille sig op på barrikaderne? Sherin ønsker at sætte tempoet op. Men da hun begynder at tale offentligt om vielser mellem muslimske kvinder og ikke-muslimske mænd, begynder en splittelse i organisationen som truer moskeens fremtid.

Efterfølgende vil filmens hovedkarakter og Skandinaviens første kvindelige imam Sherin Khankan give et indblik i institutionalisering af islamisk feminisme i Danmark og tale om kvinderettigheder herunder inter-religiøse vielser og islamiske skilsmisser.