AGNES JOY – Nordatlantiske Filmdage 2020

07 mar 2020 kl. 17:00 - 18:50

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

AGNES JOY - med kort oplæg

Med lige dele lun humor og empati skildres en midtvejs- og familiekrise i den islandske instruktør Silja Hauksdóttis nye og fremragende spillefilm


Rannveig føler sig udbrændt på alle ledder og kanter i sit ensformige forstadsliv. Hun sidder fast i et job, hun hader, og et ægteskab, der visner langsomt ud. Desuden kæmper hun konstant med sin oprørske teenagerdatter, Agnes, og har svært ved at acceptere, at Agnes ikke længere er et barn. Men da en ny nabo, den kendte skuespiller Hreinn, pludselig dukker op, står Rannveig og hendes familie over for nye udfordringer, der er uden for deres kontrol.

Den islandske instruktør Silja Hauksdóttir skildrer en midtvejs- og familiekrise med en lun ironisk humor, tilsat passende mængder empati, i denne nye og fremragende spillefilm fra Island. Filmen vises med kort oplæg om den aktuelle udvikling i islandsk film ved filmdagenes Birgir Thor Møller.


Arrangementet

Filmen (92 min) vises med engelske tekster
Arrangementet varer 110 min. 
Salen og filmcaféen åbner 45 min. før visningen.


Nordatlantiske Filmdage 2020: Nyt fra Nordatlanten
5.-15. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Denne visningen indgår i serien Nyt fra Nordatlanten. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage 


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.