spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Agnete Braad om FRANCISKA i Borup på Midtsjælland

Afholdt event

Agnete Braad om FRANCISKA i Borup på Midtsjælland

Fra DKK 55,00

Sted

Dato

24 apr 2023 kl. 19:00 - 20:30

Beskrivelse

KUNST OG LITTERATUR

Det næste foredrag i denne serie bliver om romanen ’FRANCISKA’ . En bog som er skrevet af Agnete Braad og udkom i efteråret . Den omhandler kunstmaleren Franciska Clausen (1899-1986).

Det er en skæbnefortælling om en unge kvinde, der troede så stærkt på sit talent, at hun forlod Danmark alene for at opsøge de bedste lærere og fik stor succes som en del af avantgarden i Europa i 1920’erne.

Om Franciska Clausen

Denne særlige kunster trænger med al tydelighed til at blive skildret indgående. Forfatteren har skrevet en klassisk fortælling om en ikke-klassisk kunster og giver en detaljeret udlægning af Franciskas unge liv, tiden og de miljøer, som hun færdedes i, ikke mindst de vigtige møder med malerkunstens banebrydende mestre.

Få indblik i den danske kunstner, som kæmper en kamp for, at en kvinde kan gøre sig i de europæiske storbyers avantgardemiljøer, som maler, i en mandsdomineret verden. Vi får en skildring af Franciskas ungdom, hvor hun modigt kæmper sig ud i Europa for at blive undervist på kunstskoler i München, Berlin og Paris, hvor førende kunstnere inspirerer hinanden og udvikler kubisme og avantgardekunst.

Mød Agnete Braad som denne aften bliver interviewet af Marie Tetzlaff.

Agnete Braad. Idéhistoriker og romanforfatter med mange års erfaring i kulturbranchen: Testrup Højskole, Danmarks Radio og Louisiana Museum of Modern Art. Har udgivet flere bøger bl.a. en selvbiografisk romen samt en samtidsroman.

Marie Tetzlaff. Tidligere kulturskribent, redaktør og anmelder på Weekendavisen og Politiken. Var i 10 år vært på Louisiana Live på kunstmuseet Louisiana. Har udgivet flere bøger om bl.a. Rusland og var senest direktør for Dansk Kulturinstitut i Skt Petersborg.

I pausen er der forfriskninger, og mulighed for at købe bogen og få den signeret. Hvis du allerede har bogen, kan den også signeres. Du behøver hverken at kende kunstneren eller have læst bogen for at få en rigtig spændende, lærerig og underholdende aften!

Foredraget er et samarbejde mellem Kulturforeningen i Skovbo, Borup Litteraturkreds og Skovbo Kunstforening.

Lokation

Borup Kulturhus, Møllevej 2, 4140 Borup

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .