AHA! Byg en (dum) chatbot

27 maj 2018 kl. 13:00 - 17:00

Folkehuset Absalon, Sønder Blvd. 73, 1720 København


Chatbots er snart ikke til at komme udenom. Chatbots, hvad er det overhovedet? Det er programmer, der kan chatte. De er indbygget i vores telefoner som personlige assistenter, som kundeservice på hjemmesider og har efterhånden invaderet Messenger. Men hvordan fungerer en chatbot egentlig? Hvor nemt er det at komme i gang med at bygge sin egen? Og kan man skabe kunst gennem chatbots?

I denne workshop vil vi åbne op for kølerhjelmen og undersøge hvilke komponenter en simpel chatbot er opbygget af. Vi vil vise hvor nemt det reelt er at komme i gang med at lave sin egen chatbot, og undersøge hvordan chatbots kan benyttes kreativt og kunstnerisk frem for kommercielt.

Dette er dermed ikke en workshop rettet mod professionelle, der ønsker at bygge en anvendelig chatbot. Den chatbot du kommer til at lave på de fire timer workshoppen varer bliver dum som en dør ;-).

PRIS: 150 kroner.

PROGRAM

• Introduktion: Hvad er en chatbot? Hvilken rolle spiller chatbots i vores samfund? Hvorfor kan det være interessant at lave sin egen chatbot?

• Undervisning: Hvordan koder med helt konkret en chatbot? Introduktion til RiveScript og chatbot syntaksen.

• Du arbejder på egen hånd med hjælp og feedback fra underviser.

• Opsamling og mini-fernisering.

FORUDSÆTNINGER

Der kræves intet forudgående kendskab til programmering eller chatbots for at deltage.

PRAKTISK

• Medbring en bærbar computer (Windows, Mac eller Linux)

• Vi mødes i Tårnværelset på 3. sal

UNDERVISER

Andreas Refsgaard (andreasrefsgaard.dk/) er interaktionsdesigner og kreativ programmør fra København med en baggrund som Cand.it fra ITU i 2014 og interaktionsdesigner fra CIID i 2015. Andreas har udstillet værker på bl.a. Trailerpark Festival (DK), New York Design Week (US), Ars Electronica (AU), KIKK Festival (BE) og Playful Arts Festival (NL) og undervist på bl.a. Kolding Designskole, CIID, DMJX, Hyper Island (SE), V2 (NL), Resonate Festival (SR) og KIKK Festival (BE).

Du kan følge Andreas på fb: Andreas Refsgaard, Instagram (instagram.com/andreasref/) og Twitter (twitter.com/AndreasRef)

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Workshoppen er en del af AHA!

AHA! er en platform for nysgerrighed, forundring, kreativitet og eksperimentering. AHA! er den udefinerbare størrelse, som er svær at blive klog på, men samtidig gør dig klogere. AHA! kan udvide, udfordre eller berige dit perspektiv på verden. Du kan opleve AHA! gennem workshops og hold i Absalon.

AHA! Byg en (dum) chatbot d. 27.05

Salg lukket