spring til hovedindhold
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Ålens mystiske liv. Foredrag på Frederikssund Museum

Afholdt event

Ålens mystiske liv. Foredrag på Frederikssund Museum

Fra DKK 50,00

Sted

Dato

14 nov 2019 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Hør om ålens mystiske liv

Mennesker langs Roskilde fjord har levet i tæt samspil med ålen gennem årtusinder. Nu er den tæt på at uddø. Kom og hør om et truet dyr med mange mysterier og stor kulturhistorisk betydning.

Næsten uddød

For mange er ålen ensbetydende med en dejlig delikatesse på frokostbordet, men få tænker måske over, at ålen er et spændende dyr i sig selv. Ja, nærmest et naturfænomen, fordi den altid har været omgærdet af mystik. Ålen er dog i dag så truet, at der er stor risiko for, at den uddør. Derfor forskes der intenst i mange aspekter af ålens liv, især med det formål at kunne redde ålen.

Omgærdet af mystik

Vi ved at ålen kan vandre store distancer, og særligt dens lange gydevandring på cirka 6.000 km til Sargassohavet har fascineret mange igennem tiderne. Men hvorfor er det egentlig, at ålen kun gyder et bestemt sted i Sargassohavet og kun der? Hvordan gyder ålen i det hele taget og hvordan finder ålelarverne tilbage til Europas kyster? Det er der en del mystik omkring.

Fiskeplejekonsulent Mads Christoffersen fra DTU Aqua fortæller i dette aftenforedrag, hvad man ved og ikke ved om den gådefulde ål.

Foredraget er for dig:

- der elsker naturen, fjorden og dyrelivet
- er lystfisker eller sejler
- interesserer dig for lokalhistorien


Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Frederikssund Museum, Færgegården Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .