spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser

Alle har ret til at bryde med vold

Afholdt event

Alle har ret til at bryde med vold

Fra DKK 250,00

Sted

Dato

22 mar 2023 kl. 09:00 - 16:00

Beskrivelse

KONFERENCE: ALLE HAR RET TIL AT BRYDE MED VOLD

118.000 kvinder udsættes hvert år for vold af deres (eks)partner. Omkring 2.600 kvinder flytter på krisecenter. Dermed står over hundredetusind uden et lovbestemt tilbud om hjælp.


Alle voldsudsatte kvinder skal have tilbud om hjælp til at forlade volden, inden den bliver rigtig farlig - også selv om de ikke skal bo på krisecenter.


Gruppen af voldsudsatte er forskellige og med forskellige behov. Selv med de eksisterende rådgivningsindsatser når vi langt fra alle. Og vi er ikke færdige med at udvikle og specialisere vores indsatser, så vi sikrer den rette hjælp med mindst mulig indgriben og størst mulig effekt.


Danner og Sig det til nogen inviterer til fagkonference, hvor vi igennem vidensdeling og debat bliver klogere på, hvordan vi sikrer den bedste hjælp til alle voldsudsatte.

PROGRAM

08:30 Check-in med kaffe og croissant

09:00 Velkomst v. Ligestillingsminister, Marie Bjerre (V) [tbc]

09:15 Hvorfor får alle voldsudsatte ikke hjælp i dag? v. Mette Marie Yde, Direktør i Danner

09:30 Women at risk and how to help them. Video-keynote v. professor og Ph.d.Jacqueline Campbell, fra John Hopkins School of Nursing, US.

10:00 Pause

10.15 Vidnesbyrd fra en kvinde, der har været udsat for partnervold og fik livsvigtig hjælp hos Sig det til nogen.

10:30 Hvordan hjælper vi de voldsudsatte kvinder, der ikke har behov for at komme på krisecenter? Resultater fra Sig det til nogen. v. senioranalytiker Amanda Thor Andersen og analytiker Line Schmidt, Oxford Research

11:15 Hvordan hjælper vi voldsudsatte kvinder, der er dobbelt udsatte? Eksempler fra en specialiseret indsats til migrantkvinder i Sig det til nogen. Data og cases v. Karen Grith Lauritsen, Rådgivningschef i Danner.

11:30 Introduktion til workshops

11:45 Frokost


12:30 Workshops (første runde) 


 •   W1. Hvordan hjælper vi voldsudsatte mænd? – oplæg fra Mandecentret om deres ambulante rådgivning til voldsudsatte mænd v. Michael Panduro Hammer, forstander for mandecentret Fyn og chef for Mandecentret voldsfaglige indsats.
 • W2: Opsporing. Spirende partnerskaber på tværs af Politi, kommune og civilsamfund.
  Jannie Steen Urup, leder af Odense Krisecenter og Khaled Saleh, projektkoordinator, fortæller om erfaringerne med udmøntning af puljen til modning af en model til styrkelse af den kommunale indsats til voldsudsatte, som er forankret på Krisecenter Odense. Janne Bjerre Christensen, projektleder i Dialog mod vold, og Marie Bagger, rådgiver i LOKK, fortæller om de foreløbige erfaringer fra Interventionscentret – et partnerskab mellem Københavns Politikreds, Frederiksberg, Tårnby og Dragør Kommuner, samt Dialog mod Vold, Mandecentret, Mødrehjælpen, LOKK og Lev uden Vold.
 • W3. Hvordan hjælper vi de børn i voldsudsatte familier, der ikke kommer på krisecenter? v. Mødrehjælpen
 • W4: Hvorfor traumebearbejdning? Psykologindsatsen i Sig det til nogen ved Cecilie Fabricius, psykolog på Ringsted Krisecenter og i Sig det til nogen og Sofie Madsen, psykolog i Sig det til nogen.

13:15 Pause


13:30 Workshops (anden runde)

 • W5. Hvordan kan man hjælpe unge ud af kærestevold? v. Anders Lauersen Graversen, faglig leder i Bryd tavsheden
 • W6. Sikkert ud af volden. Dynamisk risikovurdering i ambulante tilbud til voldsudsatte v. Ida Devald, rådgiver i Sig Det Til Nogen og Pia Sommer, Ringsted Krisecenter og tidl. rådgiver i Sig det til nogen.
 • W7. Hvordan når vi de voldsudsatte, der ikke selv søger hjælp? Eksempler fra det tværsektorielle arbejde v. Samira Damiri, Rådgiver i Sig det til nogen, migrant og Projekt ”Perspektiv” under Københavns Kommune.
 • W8: Hvordan kvalitetssikrer vi den frivillige rådgivning? Erfaringer fra rådgivningstilbuddet Medusa – et liv uden vold ved Gitte Olin Larsen. Leder af Holbæk Krisecenter Medusa og Foreningen Medusa og Gitte Engelhardt., psykolog på Holbæk Krisecenter Medusa.

14:15 Kaffepause


14:30 Paneldebat: Hvordan sikrer vi den rette hjælp til alle voldsudsatte – også dem der ikke vil eller skal på krisecenter?

15:25 Opsamling og tak for i dag v. Mette Marie Yde, Direktør i Danner.

15:30 Bobler og networking


Kontakt Sara Andersen, seniorkonsulent i Danner på san@danner.dk eller 30 78 58 69, hvis du har spørgsmål.

Programmet opdateres løbende.

Arrangør

Lokation

Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, 1220 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .