eventet sluttede

Alternativt Parlament - kvindedrab i Danmark

Gratis

Sted

Dato

09 mar 2020 kl. 16:00 - 19:00

Beskrivelse

ALTERNATIVT PARLAMENT om kvindedrab

Mandag d. 9. marts inviterer Alternativets ligestillingsordfører Sikandar Siddique og organisationen Danner til et alternativt parlament under overskriften ‘Hvordan forhindrer vi kvindedrab i Danmark?’

Sidste år viste en gennemgang af danske drabssager gennem 25 år, at 300 ud af 536 kvindedrab blev begået af en partner eller ekspartner. Det betyder, at der i gennemsnit er 1 kvinde om måneden, der bliver slået ihjel af sin (eks)partner. Dermed er partnerdrab på kvinder den største enkelttype af drab i Danmark - langt større end eksempelvis bandedrab

Det er tal, vi hverken kan ignorere eller acceptere, og derfor skal Danmark sætte nogle seriøse mål for at stoppe kvindedrab. Det handler det Alternative Parlament om.

Det Alternative Parlament vil på dagen diskutere, forhandle og vedtage en tekst på maks. 150 ord, som det mener bør sætte rammen for folketingets og regeringens arbejde i de kommende år. Det er parlamentets opgave at blive enige om de vigtigste initiativer, der kan sætte en stopper for kvindedrab i Danmark.

Til at klæde parlamentet på til opgaven har vi inviteret en række eksperter med viden og erfaringer om både sociale, kulturelle, juridiske og terapeutiske forhold omkring vold og drab på kvinder til at belyse emnet for os:

· Karen Arnfred Vallgårda, lektor i historie fra Københavns Universitet
· Geeti Amiri, forfatter og lærerstuderende
· Sine Gregersen, sekretariatschef i Lev Uden Vold
· Trine Baumbach, professor i strafferet, Københavns Universitet
· Lisbeth Jessen, direktør i Danner
· Asser Hedegaard Thomsen, Retsmediciner, Ph.D., Århus Universitet

Det bliver en spændende dag, hvor vi skal forsøge at tackle en problematik, som er en af de største ligestillingsmæssige udfordringer, vi har i Danmark, og det håber vi, I vil hjælpe os med.

Alle er velkomne til at deltage, dog maks. 150 personer efter først-til-mølle-princip.

De bedste hilsner

Sikandar Siddique og Danner

Arrangør

Lokation

Christiansborg Slot Christiansborg Slot, Prins Jørgens Gård 1, 1218 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .