AMAR'ZONIA: inspiration til en bæredygtig kost

Jemtelandsgade 3, 2300 København
18 nov 2021 kl. 16:30 - 17:30
Super arrangør
Billetter Gratis
Billetter Gratis

OBS. FOREDRAGET ER UDSKUDT FRA DEN 15. SEPTEMBER TIL DEN 18. NOVEMBER 2021.

Kom med til en spændende og lærerig eftermiddag, hvor vi bliver klogere på, hvad en bæredygtig kost er, og får inspiration samt værktøjer til at gøre maden på tallerkenen lidt grønnere sammen med oplægsholder Julie Juanita Larsen.

De fleste danskere har nok hørt begrebet bæredygtighed og ved også, at det belaster miljøet mere at spise kød fremfor grøntsager. Alligevel vil de fleste nok blive overraskede over, hvor stor en forskel det rent faktisk gør at bytte oksebøffen ud med en vegetardelle indimellem.

Rent miljømæssigt ville det være godt, hvis vi alle levede vegansk. Når det så er sagt, er det nok ikke realistisk, at hele verden, eller bare hele Danmark, bytter kødet ud og lever 100 % vegansk - og det er heller ikke det, det handler om. Det behøver ikke at være enten-eller, men både-og. Man kan godt være med til at gøre en forskel for vores miljø uden at være veganer. Det handler om at rykke sig og blive mere grøn. På en gennemsnitsdanskers CO2-regnskab, fylder fødevarer 20 til 25 procent, så klimavenlig mad på menuen er en nødvendighed i den grønne omstilling. Derudover er det et område, hvor den enkelte person eller familie relativt let kan gøre en forskel.

Men hvor skal man starte som forbruger, hvis man gerne vil spise en mere miljøvenlig kost? At handle ind kan virke som en jungle af forbrugsmærker, råd om økologi eller at man skal spise efter sæson. I dette foredrag guider Julie os igennem de overordnede grupper af fødevarer og giver fx en forklaring på, hvorfor det er bedre at spise økologisk laks fremfor traditionel opdrættet norsk laks.

Arrangementet foregår i Kvarterhuset på Jemtelandsgade 3 i Glassalen, som ligger på 1.sal.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke